Om oss

Härnösands hantverk och småföretag är en näringspolitisk organisation med Härnösands hantverkare i fokus. Vi arbetar för att statusen och villkoren för hantverket ska förbättras på alla områden. Arbetet är branschöverskridande och bygger till stor del på väl fungerande samarbeten med andra organisationer och myndigheter.


Härnösands hantverks och småföretag har haft samma uppdrag i flera hundra år; att värna om hantverks- och småföretagen, att bedriva aktiv näringspolitisk verksamhet, att främja hantverket, yrkesutbildningen och yrkesskickligheten, att förvalta och vårda föreningens tillgångar samt inte minst att främja samarbetet och umgänget mellan medlemmar och branscher.


Föreningen erbjuder även viss rådgivning och utbildning till medlemmarna. Sociala aktiviteter sker bland annat i form av seminarier, teaterbesök och resor. Genom tidningen Hantverket och hemsidan får medlemmarna information och nyheter om frågor som rör hantverk.


Idag består medlemmarna av småföretag inom hantverk, service och småindustri verksamma i Härnösand. Bland medlemmarna finns  representerade ett urval av de flesta traditionella yrken som byggare, svetsare, vvs-montör,elektriker och nya hantverksformer inom data. Gemensamt för medlemmarna är att de tycker att hantverk är viktigt och att det inte skall vara krångligt att vara småföretagare.


Härnösands Hantverk och småföretag är medlem av Hantverkarnas riksorganisation.

  • Sidor:

Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska