Dags att fakturera årets ROT- och RUT-jobb

Publicerad den 20 december 2017

AKTUELLT | Nu är det bråttom om du vill hänga på årets ROT- och RUT-avdrag. Har du koll på vilka datum som gäller för fakturering, betalning och anmälan till Skatteverket?


Kunden måste ha betalat för ROT- eller RUT-tjänsterna före årsskiftet. Det betyder alltså att fakturan måste ut bums, om du inte redan har fakturerat. Det räcker inte att skicka fakturan före årsskiftet, utan pengarna måste in på kontot också. Det har inte alla kunder koll på, så lyft gärna luren och upplys dem om det.


Nästa deadline är den 31 januari. Då måste din begäran om utbetalning ha kommit till Skatteverket. Kommer din begäran in så lite som en dag för sent kommer beloppet att frysa inne. Däremot behöver din ansökan inte vara beslutad innan dess för att kunden ska kunna få ROT- och RUT-avdrag.

Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska

Fler artiklar