Peppe fortsatt ordförande i Hantverkarna

Publicerad den 16 maj 2018

MEDLEM | Under Hantverkarnas Riksmöte i Härnösand 11–13 maj omvaldes hovslagaren Peter ”Peppe” Frosch som ordförande i Hantverkarnas Riksorganisation.


Ordförande Peter "Peppe" Frosch brukar leda processionen vid den årliga gesäll- och mästarbrevsutdelningen i Stockholms Stadshus. Foto: Jenny Thörnberg.


Härnösands Hantverk och småföretag firade sitt 250-årsjubileum i samband med Hantverkarnas Riksmöte och bjöd in till en späckad helg som toppades med galamiddag och underhållning.


Representanter för hantverksföreningar från hela landet fick på fredagen följa med på en guidad tur genom Härnösands historia, både till fots och senare till ”bilds”. Ett mycket uppskattat inslag var studiebesöket på Hernö destilleri som tillverkar världens bästa gin. Naturligtvis fick hela sällskapet prova på de ädla dropparna. Från destilleriet gick turen vidare till Pekkas tomater som har en finurlig kretsloppsodling av den smått osannolika kombinationen fisk och tomat. Resultatet? Tomater med smak i världsklass.


Färden gick vidare till Sveriges största bilmuseum som av en händelse ligger i Härnösand. 4 000 kvadratmeter lokal fullknökad med bilar av alla storlekar och ursprung, mopeder, motorcyklar, motorer som grundaren Calle Lundkvist köpt in från när och fjärran.


Härnösand är inte bara födelseort för världens bästa gin. Härifrån kommer också världens bästa solfångare. De producerar el och värme för större byggnader samt värme och ånga för industrier. Lördagen inleddes med ett studiebesök hos Absolicon vars vd och grundare Joakim Byström berättade hur deras solfångare kan konkurrera ut olja, kol och naturgas.


Även besök på Fritidsbåtmuseet och Härnö hantverksöl hanns med innan det var dags för årsmötet. Mötet inleddes med en tyst minut för ledamoten Kenneth Aronsson som avled för en tid sedan. Ordförande Peter Frosch fick åter förtroendet och omvaldes i ytterligare två år. Hela styrelsen ser du här.


Stort tack till Härnösands Hantverk och småföretag för en trevlig och intressant helg!


Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska

Fler artiklar