Tapetserare i direktsänd radio

Publicerad den 10 juli 2018

AKTUELLT | Tapetserarna Pia Mills, Mills Tapetserarateljé, och Klara Gunneström, studerande på Carl Malmsten, intervjuades av P4 Radio Stockholm - på plats i Pias verkstad på Söders höjder.


Förra veckan offentliggjordes vilka som får ta emot J.L. Eklunds Hantverksstipendium i år. Klara Gunneström, studerande på Carl Malmsten vid Linköpings universitet, är en av de 59 unga hantverkare som får dela på 1,575 miljoner kronor. Hon berättade för P4 Radio Stockholms reporter Dejan Cokorilo, att stipendiet betyder mycket för henne. Klara kommer nu att påbörja sitt tredje och avslutande år på skolan och har siktet inställt på både examensprov och gesällprov.


Tapetserargesällen Pia Mills sitter i stipendiekommittén och kunde berätta att J.L. Eklund år 1939 inrättade en stiftelse till vilken han donerade en miljon kronor - mycket pengar på den tiden - för unga hantverkares förkovran i yrket.


Reportaget direktsändes direkt från Pias verkstad som hon delar med tapetserarmästare Bengt Pettersson, vars pappa en gång grundade firman, som troligtvis är Sveriges äldsta nu verksamma tapetserarverkstad, 1915.


Missade du inslaget kan du lyssna på Sveriges Radios webb, 2 timmar och 45 minuter in sändningen hör du Pia och Klara.


Klara-201807J.L. Eklund-stipendiaten Klara Gunneström intervjuas av P4:s Dejan Cokorilo.

Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska

Fler artiklar