Karlstad kommun satsar på återbruk

Publicerad den 20 september 2018

AKTUELLT | För den Karlstadbo som vill förlänga livet på exempelvis en soffa eller ett par skor finns nu en bra hjälp i form av en karta. Karlstad kommun står bakom initiativet.


På Karlstads kommuns nya återbrukskarta kan du enkelt kan hitta allt från cykelreparatörer till skräddare och skomakare.


   - Kommunen vill att vi ska ha en resurssnål och hållbar konsumtion och därför vill vi lyfta fram den här typen av verksamheter. Kartan ska underlätta för konsumenterna att hitta det de söker, säger Jennie Rönnbäck, miljösamordnare på miljöförvaltningen till NWT.se.


På Återbrukskartan finns ett 50-tal verksamheter i och runt centrala Karlstad representerade. Dock inga producenter, vilket var ett medvetet val eftersom syftet är att förlänga livet på befintliga prylar. Det som du kan söka efter på kartan är bland annat: tapetserare, skräddare, elektronikreparatörer och skomakare. 


Kartan kan komma att utvidgas till att omfatta fler verksamheter. I framtiden kan kommunen tänka sig att ha med både bilpooler och olika delningsverksamheter.


Här hittar du Återbrukskartan.

Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska

Fler artiklar