Gesäll- och mästarbrevsutdelningen 2018

Den 7 november var det dags för årets höjdpunkt för hantverkare: den högtidliga gesäll- och mästarbrevsutdelningen. Välkommen åter den första onsdagen i november 2019 - den 6 november!


Är du åskådare? Gå till den här sidan för att få svar på dina frågor.


Senaste nytt!

2018-11-19

Länk till bilderna är utskickad till alla gesäller och mästare som var på plats. Har du inte fått mailet? Prova först att kolla i din skräppost. Finner du inte mailet där, kontakta oss via stockholm@hantverkarna.se.


2018-11-08

Tack alla gesäller och mästare för att ni gjorde kvällen så fantastisk! Undrar du om du fastnade på bild? Vår fotograf Jenny Thörnberg har flera tusen bilder att gå igenom, vilket kommer att ta några dagar. Så snart hon är klar kommer vi att skicka ut en länk till alla deltagande gesäller och mästare, så att ni kan gå in på vår bildsida och hämta hem bilderna. Håll ut!


Mängder av gesäller och mästare har synts i media i samband med gesäll- och mästarbrevsutdelningen. Här kan du kolla vad som rapporteras om alla duktiga hantverkare!


2018-10-29

Idag har pressmeddelanden skickats ut inför #GMU18. Du hittar alla våra pressmeddelanden i vårt pressrum på Cision.


2018-10-15

Har du inte skickat in din anmälningsblankett till gesäll- och mästarbrevsutdelningen än? Skynda! På onsdag stänger anmälan.


2018-09-20

Nu har vi börjat skicka ut informationsbrev med anmälningsblanketter till alla gesäller och mästare. Håll utkik i brevlådan!


Anmälan för gesäller och mästare

När du klarade ditt gesäll- eller mästarprov fick du information från Sveriges Hantverksråd och fick där möjlighet att välja om du ville ta emot ditt brev i Stockholms Stadshus. I mitten av september kommer alla som har valt att komma till Stadshuset att få ett brev från Stockholms Hantverksförening med information om kvällen. Det är viktigt att du läser informationen i brevet noga och svarar i tid, för att vi ska hinna administrera din anmälan.Tider

(Observera att det är särskilda tider för dig som ska ställa ut ditt gesäll- eller mästarprov i utställningen. Du finner tiderna längre ner.)


17.00
Dörren öppnas till utställningen av gesällernas och mästarnas arbeten.
17.00-17.45
Registrering i Gyllene salen - följ skyltning! Registrera dig så fort du kommer. Det är många som ska vara med och för att inte hela ceremonin ska bli försenad kan inte alla registrera sig på slutet.
18.10
Information i Gyllene salen. Det är viktigt att du närvarar vid denna. Du kommer att stanna i Gyllene salen tills ceremonin börjar. OBS! Det är endast gesäller och mästare som får vara i Gyllene salen, anhöriga stannar i Blå hallen.
18.30
Ceremonin börjar.
Ca 20.30
 Ceremonin slutar.

 

Garderob

Det finns en bevakad och kostnadsfri garderob, där du kan lämna in ytterkläder och större väskor.Hitta till Stadshuset

Stockholms stadshus ligger - passande nog - på Hantverkargatan 1. Vi rekommenderar att du åker kommunalt hit, då det är ont om parkering. Buss 3 och buss 50 stannar utanför Stadshuset. Från Centralstationen tar det drygt 10 minuter att gå. Du kan även ta båt. Båtlinje 85 och 89 stannar vid Klara Mälarstrand. På SL:s hemsida kan du läsa mer om hur du tar dig till Stadshuset.Hur många får jag bjuda med mig om jag ska ta emot gesäll- eller mästarbrev?

Du får bjuda med dig så många du vill - Blå hallen är en stor lokal (förra året var vi över 1000 personer på plats!). Det enda som begränsar är brandbestämmelserna som avgör hur många som får vistas i en lokal. Vi rekommenderar därför alla åskådare att vara på plats i god tid för att försäkra sig om att få en plats.Klädsel

Med tanke på utdelningens högtidlighet uppskattar vi om du kommer i vårdad klädsel.Mat och dryck

I samband med att utställningen öppnar kl. 17.00 öppnar en mingelbar som serverar alkoholfri varm och kall dryck samt snacks. Du kan betala kontant eller med kort.Fotografering under ceremonin

Fotograf Jenny Thörnberg kommer att ta bilder under ceremonin. Möjlighet finns att beställa dessa bilder sedan. Länk skickas till alla anmälda gesäller och mästare som i sin anmälan har samtyckt till att bli fotograferade.Sociala medier

Hashtag för gesäll- och mästarbrevsutdelningen 2018 är #GMU18. Hantverkarna använder också hashtaggen #riktighantverkare. Hantverkarna publicerar bilder och filmer från evenemanget på Instagram och Facebook samt här på hantverkarna.se.Utställare

Innan ceremonin finns möjlighet att ställa ut ditt gesäll- eller mästarprov i vår utställning. Att ställa ut kostar inget och är ett utmärkt sätt att marknadsföra dig, både mot besökare, andra hantverkare och media. Om du prov består av något som inte går att ta med kan du visa foton eller bilder istället.


Särskilda tider för utställare

Mellan kl. 13.15 och 14.00 är du välkommen att ställa upp din monter. Observera att du måste vara klar kl. 14.00. Vänligen notera att både du och eventuella medhjälpare måste vara föranmälda till Caroline Eriksson (se nedan).


Direkt efter ceremonins avslutande, cirka kl. 20.30, måste du ta ner din monter och ta med dig dina saker. Det finns inte möjlighet att lämna kvar något över natten och hämta senare.


I övrigt: se tider för gesäller och mästare ovan.Akta golvet och väggarna!

Stockholms stadshus är en K-märkt byggnad. Det är därför viktigt att skydda både väggar och golv från skador. Om du har ett föremål som ska stå direkt på golvet måste det stå på möbeltassar/filt/matta eller liknande, så att du inte råkar repa golvet. Det är inte tillåtet att använda tejp/kludd/klister på väggar eller pelare. Det är ej möjligt att spika upp något på väggarna/pelarna. Du som har bilder/foton på ditt arbete behöver ha med eget staffli.Entré, utställare

När du ska sätta upp din monter kl. 13.15-14.00 går du in genom entrén på Ragnar Östbergs plan 1. I samband med utställningens öppnande går du in via entrén på Hantverkargatan 1.Leverans

Tänk på att det är ont om parkeringsplatser. Vi rekommenderar att du har med dig en medhjälpare som vid behov kan flytta på bilen när du har lastat av dina saker, om du står på en lastplats.Legitimationskrav och föranmälan, utställare

Observera att både du som ska sätta upp din monter och ev. medhjälpare som ska följa med in måste vara föranmälda och ska visa giltig legitimation vid ankomst. Du som har anmält att du ska ställa ut är automatiskt föranmäld. Anmäl ev. medhjälpare till Caroline Eriksson, caroline.eriksson@hantverkarna.se, senast fredag 2 november.Hittade du inte informationen du sökte? Kontakta oss via e-post stockholm@hantverkarna.se.

  • Sidor:

Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska