Välkommen, Malin!

Publicerad den 29 november 2016

Under hösten har Hantverksakademins nya lärare och utbildningssamordnare Malin Westin ”smugit” in i sin tjänst. Nu är hon på plats till 100 procent.


Hantverksakademins lärare och utbildningssamordnare Malin Westin och en av hennes målningar.


Malin Westin, 32, har en bred estetisk bakgrund med sång, dans och musik. Hon är även floristgesäll och har drivit egen blomsteraffär. De senaste åren har dock pedagogiken fått ta större plats eftersom Malin också är utbildad yrkeslärare med behörighet för Hantverksprogrammet.


Malin har arbetat med att undervisa alla åldersgrupper, från förskolebarn till vuxna. Närmast kommer hon från en tjänst i Åkersberga där hon dels har undervisat högstadieelever i bild och dels har arbetat på fritis med yngre barn. På Hantverksakademin, som ju är en yrkeshögskola, består eleverna enbart av vuxna lärlingar inom traditionella hantverk.


   - Jag har ett coachande förhållningssätt. Jag är inte facit, jag är ett bollplank och ska stötta lärlingarna i deras utbildning, säger Malin om sin pedagogik.


Pedagogik är något som just nu tar ovanligt stor plats i Malins liv, då hon dessutom läser en magister på halvfart inom ämnet. Till sommaren är hon klar med utbildningen. För den här gången. Malin gillar att lära sig nya saker och att skapa.


   - Jag drivs av nyfikenhet, gillar förändringsprocesser, att se saker växa, fortsätter Malin.


Och vad är väl mer lönande än att se lärlingar växa inom sina respektive skrån och till slut blomma ut till fullfjädrade hantverkare?


Även fritiden fylls av förändringsprocesser, men då i form av målning. Det har även blivit en del utställningar genom åren. Lärlingarna kan därför räkna med en hel del insider-tips när det gäller just utställningar inför examensutställningen – till på köpet har de fått en lärare som brinner för pedagogiken och mötet med människan. Kan det bli bättre?Hantverksakademin är en yrkeshögskola som drivs av Stockholms Hantverksförening. Hantverksutbildningen kombinerar lärande på arbetsplats med teoriundervisning i skolan. Utbildningen omfattar 2 års heltidsstudier motsvarande 400 yrkeshögskolepoäng. LIA-kurserna (Lärande i arbete) utgör 80 % av utbildningstiden och är förlagda till riktiga arbetsplatser (lärlingsplatser).


> Här kan du läsa mer om Hantverksakademin och dess utbildningar. 


Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska

Fler artiklar