Nya Gillen för hantverksföretagare i Stockholm

Publicerad den 16 januari 2017

Som liten hantverksföretagare kan företagandet ibland kännas både ensamt och tungt. Även om man känner sig säker i sin yrkesutövning och sitt hantverk, kan allt det där runtomkring verka oöverstigligt. Visst skulle företagandet bli mycket lättare och roligare om du kunde lära dig mer om försäljning eller hur man hanterar knepiga kunder eller vilka regler som gäller när du ska anställa? Gå med i Stockholms Hantverksförenings nya Gillen för att få både kunskaper och för att knyta kontakter med andra hantverksföretagare med samma utmaningar som du!


Du som är verksam i eller kring Stockholm och medlem Hantverkarna inbjuds att gå med i Stockholms Hantverksförenings nya Gillen. Gillena träffas två gånger per termin och dyker ner i ämnen som gör dig säkrare i ditt företagande. I Gillena samlas hantverkare oavsett skrå. Det som förenar är en vilja att lära sig mer och att utbyta erfarenheter med andra #riktigahantverkare.


Gillena är endast öppna för dig som är medlem i en hantverksförening eller i ett branschförbund som är anslutet till Hantverkarna. Du kan vara medlem i hur många Gillen du vill. Du kommer då att få inbjudan till kommande träffar i Gillet. För att alla medverkande ska få ut så mycket som möjligt finns max 15 platser per nätverkstillfälle. Först till kvarn gäller vid anmälan.


Det är gillesmedlemmarna som bestämmer vilka ämnen som ska studeras närmare. Vissa gånger bjuder vi in föreläsare med expertkunskaper i ämnet, andra gånger är det personal från kansliet eller en medlem i Gillet som står för expertisen. Varje träff är 1-2 timmar lång och börjar kl. 18.00. Träffarna inleds med ett föredrag om dagens ämne, därefter diskuterar deltagarna och utbyter erfarenheter.


Nätverksträffarna äger rum på Hantverkarnas kansli på Vasagatan 46 i Stockholm. Du bjuds på kaffe/the och en smörgås. Det kostar ingenting att vara med i Gillena, utan det ingår i din medlemsavgift.Ekonomigillet ”Den ofrivillige ekonomen”

I ekonomigillet kommer du att lära dig mer om grundläggande ekonomi/redovisning. Prissättning, nya momsregler, deklarationstips, bokslut och bra att tänka på vid avdrag är exempel på ämnen som kan tas upp i ekonomigillet.


Träffar 2017: 22 februari, 17 maj, 6 september, 22 november


Är du en ofrivillig (eller frivillig) ekonom? Anmäl här om du vill vara med i Ekonomigillet och få inbjudningar till träffarna.

Ange ditt eget namn, företagets namn och din e-postadress.Sälj- och marknadsgillet ”Sälj som en mästare”

Du som vill lära dig mer om exempelvis olika sätt att marknadsföra sig, sociala medier, service, hur hantera reklamationer, marknadsföringsregler och säljteknik går med i sälj- och marknadsgillet.


Träffar 2017: 1 februari, 10 maj, 30 augusti, 15 november


Vill du sälja mer och smartare? Anmäl här om du vill vara med i Sälj- och marknadsgillet och få inbjudningar till träffarna.

Ange ditt eget namn, företagets namn och din e-postadress.Personalgillet ”Jag är chefen”

Det finns många fällor att gå i när det kommer till personalfrågor. I personalgillet diskuteras till exempel: coachande ledarskap, olika anställningstyper, anställningsavtalet, lönesättning, hur man agerar om man misstänker att en medarbetare har missbruksproblem, hur man leder olika personlighetstyper och vad som gäller när man behöver anställa eller dra ner på personal.


Träffar 2017: 8 februari, 31 maj, 13 september, 6 december


Vill du bli en bättre chef? Anmäl här om du vill vara med i Personalgillet och få inbjudningar till träffarna.

Ange ditt eget namn, företagets namn och din e-postadress.Välkommen till ett roligare och lättare företagande – välkommen till Hantverkarnas Gillen!


Är du hantverkare och ännu inte medlem i Hantverkarna?

Ansök om medlemskap, så kan du också vara med i våra Gillen, få rabatter och erbjudanden och bli en del av en organisation som ser till att beslutsfattare och konsumenter inte glömmer vad som är #riktigthantverk - skapat av #riktigahantverkare!
Läs mer om hur du blir medlem.

Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska

Fler artiklar