VD-brev 30 januari: Välkomna, träbåtsbyggare och massörer!

Publicerad den 30 januari 2017

VD-BREV | Bästa hantverkare! Idag vill jag särskilt rikta mig till våra nyanslutna branschorganisationer Träbåtbyggarnas Riksorganisation och Branschrådet Svensk Massage. Varmt välkomna ska ni vara till Hantverkarna!


En del av er känner säkerligen till oss, andra kanske inte känner oss lika väl, så jag vill passa på att berätta lite om vad ert medlemskap i Hantverkarna innebär. Vi består av tio lokala hantverksföreningar och – inklusive er – åtta branschorganisationer. Våra medlemmar finns i hela landet och representerar allt från smala, traditionella hantverksyrken till modernare.


Hantverkarna är den enda näringslivsorganisation som verkar för att sätta hantverkarna och hantverket främst. Vi arbetar för att det ska vara lättare, roligare och mer givande att vara hantverksföretagare. Genom åren har vi bland annat åstadkommit nyttoparkeringen i Stockholm, ROT-avdraget och återinfört lärlingsutbildningen.


Hantverkarnas Riksorganisation är också en av Sveriges Hantverksråds tre huvudmän. (Övriga är Företagarna och Svenskt Näringsliv.) Hantverksrådet har ett myndighetsuppdrag att utfärda och återkalla Mästarbrev. I detta arbete fastställer Hantverksrådet i samarbete med branschorganisationer, utbildningsorgan och företag provbestämmelser för Gesäll- och Mästarbrev.


Under 2016 har frågorna om att låta ROT-avdraget återgå till tidigare nivåer samt förslagen till förändrade 3:12-regler stått högt upp på agendan för Hantverkarna. Vilka frågor är viktiga för er? Hör gärna av er till mig!


Genom medlemskapet får du dessutom tillgång till ett gediget förmånspaket med kostnadsfri juridisk rådgivning, möjlighet att hyra semesterlägenheter på Gran Canaria till förmånliga priser samt rabatter på exempelvis böcker, bilar och kontorsprodukter. Du kan även välja att finnas sökbar i Hantverkarnas söktjänst Sökhantverkare.se, där endast hantverkare som är medlemmar i Hantverkarna, det vill säga riktiga hantverkare, finns med.


Du som enskild medlem får tillfälle att bredda ditt kontaktnät ut i hantverkskretsar. Är du bosatt/verksam i Stockholmsområdet är du välkommen att delta i de Gillen som Stockholms Hantverksförening anordnar. Det är en utmärkt möjlighet att lära dig mer inom ekonomi, personalfrågor eller försäljning och marknadsföring, samtidigt som du träffar andra hantverksföretagare som har samma utmaningar som du.


Jag vill också passa på att berätta om ett dagsfärskt samarbete med appen Fliffr som är ett helt nytt sätt att marknadsföra sig. Genom ditt medlemskap i Hantverkarna har du 50 procent rabatt på plattformsavgiften. Idén bakom Fliffr är att ta betalt för dina kunskaper via chat, röst- eller videosamtal. Du kan välja att ta ett pris per minut för ett samtal, likväl som att det kan vara gratis. Läs mer om samarbetet här! Johan T Sterndal
VD
Tel. 08-442 78 41

Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska

Fler artiklar