Får jag bjuda Joonas och Göran på lunch?

Publicerad den 20 november 2017

VD-BREV | Bästa hantverkare! Det verkar mer eller mindre ha blivit en sport att hata hantverkare. Mycket oförtjänt, tycker jag.


I TV jagas fuskbyggare på bästa sändningstid. Och snickaren är argare än någonsin. I tidningarna ondgör sig krönikörer över att det är kaos hemma eftersom hantverkare är där och renoverar köket/badrummet/bygger pool. Och varför kan hantverkare inte säga en exakt tid när de kommer? Känner du igen det?


Visst är det bra att de som inte sköter sitt jobb och därmed drar med sina branschkollegor i smutsen får stå till svars för sina handlingar, men varför är det just hantverkare som ska pekas ut som fuskare? Varför inte göra program om finanshajar som fifflar med fakturorna? Eller reklamares reptrick? Eller terroriserande telefonförsäljare?


Jag blir därför barnsligt glad och stolt varje gång jag hör när någon pratar gott om hantverkare. Extra mycket värmde det i hjärtat när jag läste i Aftonbladet om målaren Joonas Vallius som fick en trevlig överraskning av byggaren ”Göran”.


När Joonas kom ut till sin bil härom morgonen hittade han en liten lapp på rutan. Naturligtvis trodde han, så som man gör om man hittar en lapp på bilrutan, att någon hade kört på hans bil. Men inte denna gång. På lappen stod nämligen: ”Skrapat rutan på din bil, ha en bra dag. En byggare till en annan. /Göran”.


Vi vet alla, oavsett yrke, hur stressigt det kan vara ibland och att få en oväntad gåva, som en skrapad bilruta, kan göra hela ens dag. Joonas säger till Aftonbladet att han vill hitta Göran och bjuda honom på en riktig bygglunch hantverkare emellan.


Att hjälpa andra hantverkare och att uppmärksamma hantverkare som hjälper en, det är så riktiga hantverkare arbetar. Det är så vi arbetar i Hantverkarna. Joonas, kontakta mig när du hittar Göran, så bjuder jag er båda på lunchen.


Johan T Sterndal

VD

Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska

Fler artiklar