Att uppröras av, att lära av och att inspireras av

Publicerad den 19 maj 2017

VD-BREV | Bästa hantverkare! Häromdagen satte jag nästan morgonkaffet i halsen när jag läste finansminister Magdalena Anderssons uttalande om 3:12-reglerna. Och det var inte bara jag som reagerade. Svallvågorna gick höga i det uttalandets kölvatten.


Att uppröras av

3:12-reglerna gör att småföretag – kanske ditt – missgynnas gentemot storföretagen som inte berörs av dessa regler. När jag pratar med er medlemmar hör jag hur ni sliter år ut och år in för att först få igång företaget och sedan få det att bära sig och blomstra. Först när de anställda har fått lön och fakturorna är betalda kan ägaren tänka på att plocka ut någon form av lön. Att då vräka ur sig att stockholmsföretagare skulle ”hänga runt Stureplan” och i samma andetag säga att målerifirmor i Sveg inte berörs som finansministern gjorde är oerhört provocerande. Både vi på Hantverkarna och enskilda företagare hörde av oss till media efter att ha läst intervjun i Dagens Industri. Vi kommer fortsätta bevaka och påverka i frågan – lita på det!


Att lära av

I veckan diskuterades bland annat 3:12-reglerna på det ekonomigille som avhölls i Stockholm. Det är Hantverkarnas ekonomichef Per Dalin som håller i nätverket, där frågor som generationsskifte och försäkringar kommer att tas upp framöver. Nästa träff är efter sommaren.


Du som vill lära dig mer om vad som är bra att tänka på vid anställning av personal bör anmäla dig till det personalgille som hålls den 31 maj. Då kommer Heléne Björk som är HR Business Partner på bemannings- och rekryteringsföretaget Randstad att ge konkreta och handfasta råd hur du gör när du ska anställa en medarbetare. Skynda dig att anmäla för att säkra din plats, om du inte redan har gjort det!


Här kan du läsa mer om våra Gillen och hur du anmäler dig till nätverksträffarna.


Att inspireras av

Slutligen vill jag tipsa om Hantverksakademins examensutställning som äger rum på Galleri Bellman på Södermalm i Stockholm helgen 2–4 juni. Det blir en uppfriskande samling smala hantverk som visas upp. Examensutställningarna brukar vara något extra, så jag har höga förväntningar även i år.Johan T Sterndal
VD

Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska

Fler artiklar