Nu omfattas även dyrare sporter av friskvårdsbidraget

Publicerad den 15 januari 2018

AKTUELLT | Får dina anställda friskvårdsbidrag? Efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen kommer även dyrare sporter som golf och ridning att omfattas av personalförmånen.


Inte putt. Golfare har nu möjlighet att få friskvårdsbidrag.


Tidigare har inte golf och ridning ingått i friskvårdsbidraget eftersom de inte har klassats som enklare form av motion, då det bland annat krävt dyrare utrustning. Nu har en dom i Högsta förvaltningsdomstolen öppnat även för dessa sporter. Till tidningen Hippson säger Skatteverkets jurist Pia Blank Thörnroos:


 – Nu har Högsta förvaltningsdomstolen behandlat ett överklagande, i detta fallet gällde det golf, och kommit med sin dom. De menar att samhället har ändrats mycket sedan 80-talet och ser man inte att golf är något hinder, då ser vi ingen anledning att bedöma de andra sporterna annorlunda. Då spelar det ingen roll om du rider eller spelar golf.


En arbetsgivare kan erbjuda sina anställda skattefria förmåner i form av motions- och friskvårdsaktiviteter förutsatt att aktiviteten erbjuds hela personalen. Så länge en förmån i form av friskvårdsbidrag är av ett mindre värde, 5 000 kronor, ska det betraktas som en skattefri personalförmån. Arbetsgivaren bestämmer själva vad som ska ingå, men om arbetsgivaren inte vill ha några begränsningar säger Skatteverket att ridning och golf nu omfattas från och med den 1 januari 2018.

Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska

Fler artiklar