Utan hantverkare, ingen jul

Publicerad den 21 december 2018

VD-BREV | Bästa Hantverkare. Julen står återigen för dörren. Av de, både stora och små, som väntar på Tomten kanske en del undrar hur Tomten kommer in. Är det via den av Muraren nyputsade skorstenen till den renoverade kakelugnen som precis Kakelugnsmakaren färdigställt? Kanske knackar han, Tomten alltså, på den nya ekdörren som stadens stolta Snickarmästare tillverkat? Ingen vet låt det bli en överraskning för han kommer, det gör han alltid på Julafton och har så alltid gjort.


Titta på barnens tindrande och förväntansfulla ögon när de står och spanar efter tomten genom de nya glasögonen från Optikern. Mamma tittar stolt på sina barn med nylagt hår som Damfrisörskan i kvarteret ordnat så fint. Hon rättar till den fina röda julklänningen som Klänningsskräddaren sydde åt henne till förra julen och lämnar barnen med ett nöjt leende. I hallen passerar hon spegeln som hennes farfar Spegelmakaren gav i bröllopspresent. Hon ser sig i spegeln och blir verkligen glad att hon kostade på ett besök hos Hudterapeuten för hon ser verkligen fräsch och pigg ut.


I köket öppnar hon det nya skåpet från Finsnickaren och tar fram Bagarens goda vörtbröd. Oj då, där tappade hon brödet på det nya golvet som Golvläggaren la in i våras men plockade snabbt upp brödet och la det i Krukmakarens fina julskål. Jag undrar varför maken dröjer, tänker hon. Han skulle ju bara gå till Massören för att få en välgörande massage innan julen drar igång på allvar.


För att inte bränna sig på den heta plåten tar hon de fina grytlapparna från Sömmerskan när hon skulle ta ut julskinkan ur ugnen. Trots det slinter hon lite med plåten så det kommer några droppar skinkspad på de fina skorna från Beställningsskomakaren hon är så stolt över. Ja, ja suckar hon högt för sig själv, men fläcken går säkert bort med hjälp av lite skoputs.


Ja men där är du ju, säger hon till maken när han kommer in genom dörren med en back julöl från Bryggmästaren. Jag undrade just vart du tagit vägen. Han slår sig ner i en av fåtöljerna från grannstadens Möbelsnickare och tittar ut över det vackra vinterlandskapet genom Glasmästarens nyputsade fönster. Med en avundsjuk blick ser han grannens fina svarta dubbelfalsade plåttak som Plåtslagaren la förra året. När han går in i matsalen och sätter sig på en av de av Tapetseraren omklädda Malmstensstolarna tänker han i sitt stilla sinne att ett sådant tak ska vi också ha.


Innan makan och barnen kommer in i matsalen smyger han till sig en tryffel från Pralinören och låter sig mycket väl smaka.


Utan Hantverkare, ingen jul!


Istället för julkort har vi år gett ett bidrag till Barncancerfonden.


God Jul och Gott Nytt år!


Johan T Sterndal

VD

Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska

Fler artiklar