En riktig Astrid Lindgren-jul

Publicerad den 3 december 2018

MEDLEM | Finns det något juligare än en jul i Bullerbyn? Astrid Lindgren kunde verkligen konsten att måla upp bilden av julen som den ska vara. Inspireras av vår lista med Astrid Lindgren-klappar till de yngsta!


jul-i-stalletJul i stallet

32 sidor


"Det var en gång ett barn som satt i sin mammas knä. Det var jul och barnets mamma berättade om en alldeles särskild julnatt i ett stall för länge sedan. Barnet såg alltsammans för sig som om det hänt i deras stall, på deras egen gård ..." Så börjar ramberättelsen i Jul i stallet och därefter följer den välkända julberättelsen.

Astrid Lindgrens "julevangelium" har blivit något av en klassiker som vid det här laget lästs av generationer barn. Den stämningsfulla berättelsen om barnet som föds i stallet den allra första julnatten kom ut första gången 1961 och kommer nu i efterlängtad nyutgåva. Mästerligt illustrerad av Lars Klinting som skapat en svit vidunderligt vackra, tidlösa bilder i vintrig miljö.


Köp boken här på Adlibris. jul-i-bullerbynJul i Bullerbyn

40 sidor


En älskad klassiker i ny, vacker utgåva! Och nog längtar man till Bullerbyjulen, där barnen har så roligt med allt julstök. De sätter upp julkärvar åt småfåglarna och de går till skogen och hugger granar - en till Norrgården, en till Mellangården och en till Sörgården. Och så en egen liten gran till farfar! Luften doftar gott av pepparkakor och julklappslack, och alltihop är härligt vackert och julaktigt.


Köp boken här på Adlibris.astrid-lindgrens-jul-astrid-lindgren-laser-sju-alskade-julsagorAstrid Lindgrens jul: Astrid Lindgren läser sju älskade julsagor

95 sidor


Trollbinds när Astrid själv läser upp de mest magiska julsagorna ur hennes fantastiska sagoskatt. Släpp vardagsstressen och lyssna på de underbara berättelserna och titta på bilderna tillsammans hela familjen!

Astrids egen röst är magisk! Astrids berättelser är magiska! Tänk er då vilken härlig kombination det blir i en stor, fin sagobok med tillhörande ljud! Lyssna på Astrid Lindgrens suveräna högläsning av sagor med jultema och bläddra och följ med i boken. En härlig sagosamling att ta med på resan, i bilen eller bara lyssna på och läsa där hemma i mysvrån. Och vilken fin julklapp!

Astrid Lindgrens jul innehåller sju stämningsfulla och roliga Astrid Lindgren-berättelser om julen. Vi får höra om Pippi, Emil, Madicken, Lotta, Barnen i Bullerbyn och några till, och boken är rikt illustrerad i färg och svart-vitt. Lyssna, läs och njut av både julefrid, julglädje och en del hyss!


Köp boken här på Adlibris.pippi-har-julgransplundringPippi har julgransplundring

36 sidor


En äkta Pippiberättelse med allt som hör till - nu som ny bilderbok med varsamt renoverade bilder i färg för första gången!

En stjärnklar kväll under jullovet bjuder Pippi in alla barnen i den lilla staden på julgransplundring. Och när Pippi står som värd blir det så klart ingen vanlig tillställning.
Ett spår av karameller leder till en snökoja, där alla barnen får sitta runt en stor kittel med varm choklad. Sen får de äta så mycket gräddtårta de orkar och åka kälkbacke från Villa Villekullas tak. En ståtlig julgran står i Villa Villekullas trädgård, full med ljus, godis och paket åt alla barnen.

En härlig Pippi-berättelse har fått nyrestaurerade bilder som förstärker den juliga, vintriga stämningen.


Köp boken här på Adlibris. pippi-firar-julPippi firar jul

20 sidor


Nu är det jul hos Pippi Långstrump! Pippi vet allt om hur man firar jul. Hon bakar kakor, klär granen, åker kälke och får paket i denna nya pekbok med Ingrid Vang Nymans ikoniska illustrationer. En julpekbok för de yngsta läsarna. Ett mysigt sätt att närma sig julen och de klassiska sakerna som hör julen till för de yngsta barnen.


Köp boken här på Adlibris. 
Adlibris_Logo_webVill du ha mer julklappsinspiration? På Adlibris finns julklappar till stora och små bokslukare - och till de som inte helst inte läser alls! 


Boktipset presenteras i samarbete med Adlibris. Du som är medlem i Hantverkarna har rabatt på allt du köper. Läs mer om hur du gör för att utnyttja rabatten här!Är du ännu inte medlem i Hantverkarna? 

Är du en #riktighantverkare kan du bli medlem i Sveriges näringslivsorganisation för hantverksföretag och hantverksföreningar. Som medlem får du inte bara förmånliga erbjudanden och rabatter, du får också stöd i ditt företagande och tillgång till ett unikt nätverk bestående av flera tusen andra #riktigahantverkare. Läs mer om medlemskapet här.  

Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska

Fler artiklar