Inget beslut är också ett beslut

Publicerad den 7 december 2018

VD-BREV | Tre månader utan regering. Vissa tror att det inte gör något. Att det är ”business as usual”. Riktigt så enkelt är det inte. Politikernas oförmåga att komma till skott kommer få allvarliga följdverkningar för många och för lång tid framöver.


Stefan Fritzdorf intervjuas av SVT:s Andreas Öbrink.


Som Stockholms Hantverksförenings ordförande Stefan Fritzdorf skrev i ett pressmeddelande och även sa i Rapport på SVT härom veckan; om Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) inte får de extrapengar som de skulle få med start 2019 kommer de inte ha resurser att godkänna de alla utbildningar som yrkeshögskolorna har ansökt om att få starta.


Det här drabbar även hantverksutbildningar. Vi vet att många av våra medlemmar har svårt redan idag att hitta kvalificerad personal till sina företag. Får vi inte de utbildningar vi behöver kommer det att bli ännu svårare.


Vem ska koppla elen till snabbtågen om det inte finns utbildade elektriker? Vem ska klacka om Magdalena Anderssons skor så att vi snabbare kan ställa om till en cirkulär ekonomi? Vem ska lägga ut byxorna på partiledarna när de har tillbringat månader av gofikamöten tillsammans med talmannen om det inte finns utbildade skräddare? Och vem ska baka fikabrödet om det inte finns utbildade bagare?


Många i samhället, eller ens politikerna, förstår inte allvaret i frågan om den ”obildade” regeringen, utan de kommer att bli varse den dagen de får vänta tre veckor på att få en akuttid hos en jourlåssmed. Ska de bo på hotell under tiden de väntar på att få komma in i sitt hem när de har låst sig ute? Eller ska de panga en ruta för att komma in och hoppas att bygdens enda glasmästare har tid inom ett halvår?


Nej, partiledare och övriga politiker. Oavsett färg och partitillhörighet är det dags för er att börja samarbeta för Sveriges bästa. Släpp prestigen och kom loss nu! Vi kan inte vänta mer. Kom ihåg att brist på beslut också är ett beslut.


Johan T Sterndal

VD

Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska

Fler artiklar