Är det gynnsamt klimat för hantverksföretagande?

Publicerad den 23 mars 2018

VD-BREV | Har små hantverksföretag samma villkor som storföretagen? Är småföretagens skatter och avgifter rimliga? Drunknar vi i regelbördan? Vilken politiker tänker på småföretagen i sin reformiver? Nu har du din chans att påverka Sveriges företagsklimat.


Livet är fullt av val. Vad ska vi äta till middag ikväll? Vågar jag starta eget företag? Vilket elbolag ska jag välja? Ska jag tillbringa resten av mitt liv med den här personen? En del val är lätta, andra betydligt svårare. Den 9 september är det riksdagsval. Då bestämmer du och jag och alla andra röstberättigade i Sverige vilket företagsklimat vi vill ha de kommande åren. Men vilket eller vilka partier ska vi lägga våra röster på?


Skriv in kvällen den 15 maj i din kalender. Om du redan har något annat där, rensa. Den 15 maj hälsar vi nämligen Sveriges hantverkare välkomna till Stockholm och vår politikerdebatt, där du också har möjlighet att ställa frågorna som är viktiga för ditt hantverksföretagande.


Politiker från samtliga riksdagspartier kommer att finnas på plats med representanter från Näringslivsutskottet och försvara sitt partis ståndpunkter i en het debatt. Moderator är ingen mindre än K-G Bergström, en av landets mest inflytelserika opinionsbildare.


Under kvällen tar vi tempen på vad partierna tycker om frågor som är viktiga för hantverksföretagare. Ska Sverige verkligen ha Europas högsta arbetsgivaravgifter? Är dieselförbud i städerna något för Sverige? Kommer ytterligare regelbördor att läggas på småföretagarna? Efter debatten finns det möjlighet att ställa dina frågor till politikerna. Vilka frågor är viktiga för att ditt företag ska kunna gro och spira?


Vissa val är svåra. Efter den här kvällen kommer – förhoppningsvis – riksdagsvalet att vara enklare.


Så ta med dig en hantverkarkollega och kom! Vi inleder med en lätt buffé och lite gott i glaset innan politikerna äntrar scenen. Program och anmälan hittar du här.


Johan T Sterndal

VD


Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska

Fler artiklar