Gör dig redo för resa

Publicerad den 30 april 2018

MEDLEM | Sommar- och semestertider är i antågande. Tillsammans med vår samarbetspartner Adlibris tipsar vi om sju bra grejer inför sommarens resor, oavsett om det är långledigt, hemester eller en inre resa.


flygradd-overvinn-din-radsla-med-actFlygrädd? Övervinn din rädsla med ACT

av Cecilia Gustafsson, Björn Lundström

FLEXBAND, Svenska, 2018

Köp för 178 kr på Adlibris


Är du rädd för att flyga?

Gruvar du dig i veckor inför jobbresor? Semestrar du helst på nära håll för att slippa sätta din fot på en flygplats? Du är långt ifrån ensam, men det behöver inte vara så flygrädsla går att övervinna! I boken Flygrädd? berättar psykologen Cecilia Gustafsson och piloten Björn Lundström hur du kan komma över din rädsla.

Med hjälp av ACT (Acceptance and Commitment Therapy) och upplevelsebaserade övningar får du verktyg som hjälper dig att förstå och agera utifrån dina egna val. Cecilia förklarar vad rädsla egentligen är, varför vi ofta är rädda för våra egna reaktioner snarare än för en reell fara och vad vi kan göra åt det.

Björn berättar utifrån sin mångåriga erfarenhet som pilot vad som egentligen händer både före och under en flygning, och ger svar på alla de frågor han får från flygrädda: Vad är det som låter vid starten? Vad är turbulens? Kan planet skadas av blixtnedslag?

Boken ger dig lättillgängliga exempel och övningar som i kombination med separata ljudfiler du hittar på nätet hjälper dig att komma över din rädsla, att faktiskt kunna flyga utan att vara rädd.

CECILIA GUSTAFSSON är leg. psykolog och specialist i klinisk psykologi. Hon arbetar utifrån beteendeterapeutiska metoder som KBT och ACT. Cecilia har många års erfarenhet av att behandla såväl flygrädsla som andra fobier och rädslor.

BJÖRN LUNDSTRÖM började segelflyga som 15-åring. Han är flygingenjör, före detta test- och Viggenpilot och arbetar nu som flygkapten. Som bjornpilot har han över 70 000 följare på Instagram, Youtube och Twitter.1de9f1ff-32be-4b3b-8987-ce61187f608bMeditationskudde, Rund, Blueberry Blue

Varumärke: Yogiraj

Köp för 339 kr på Adlibris


Sugen på lugn och ro? Den runda meditationskudden från Yogiraj kommer att göra din tysta egentid ännu skönare. Kudden är fylld med ekologiskt boveteskal för att det ska vara så bekvämt som möjligt att sitta med korsade ben.

Specifikationer

Vikt: ca 2,5 kg

Mått: 40 x 17 cm

Material: ekologisk bomull, ekologiskt boveteskal

Egenskaper: Avtagbart och tvättbart fodral. Bärrem på sidan.eb924fb4-8d66-4fa7-a544-596e6374ba3eACO Sun Face Cream Spf 30, 50ml

Varumärke: ACO

Köp för 105 kr på Adlibris


Aco Sun Face Cream med Spf 30 ger ett effektivt och omedelbart skydd åt ansiktet. Krämen går lätt in i huden och återfuktar utan att täppa till porerna. 50 ml.f844f93a-9688-45c2-b56a-5fef975cb667St.Tropez Self Tan Bronzing Mousse 240ml

Varumärke: St. Tropez

Köp för 325 kr på Adlibris


En lättapplicerad brun-utan-sol mousse som snabbt går in i huden och ger en naturligt gyllenbrun hudton. 240 ml.3f3e573b-8cf4-426e-946c-1d440e2a711dPussel 1000 bitar, The Bake off, Wasgij original

Varumärke: Jumbo Pussel

Köp för 109 kr på Adlibris


Wasgijs pussel är inte riktigt som vanliga pussel ... I detta superroliga 1000-bitarspussel ska du pussla ihop vad karaktärerna på lådan ser. Du kommer alltså inte att lägga motivet som finns på pussellådan utan du ska sätta dig in i situationen hos karaktärerna på motivet, använda fantasin och pussla ihop vad du tror att det är de ser.

Otroligt populärt pussel med många detaljer, perfekt att lägga tillsammans hela familjen!

Från: 8 år.sommar-pa-den-lilla-on-i-havetSommar på den lilla ön i havet

av Jenny Colgan

INBUNDEN, Svenska, 2018

Köp för 189 kr på Adlibris


Flora är säker på att hon gjorde rätt som valde myllret och karriären i storstan framför den ödsliga skotska ö där hon växte upp. Vad fanns det för henne på Mure? En plats där alla har känt henne hela hennes liv, och där ingen någonsin kommer att låta henne glömma det förflutna. Men när en ny klient ger henne ett uppdrag tvingas hon bryskt tillbaka till ön, i ett försök att få med sig de motvilliga öborna i projektet.

Plötsligt bor hon åter med sina bröder (alla högljudda bjässar tillsynes oförmögna till grundläggande hushållsarbete) och hennes pappa, det liv hon har kämpat så hårt för att komma bort ifrån. I ett försök att göra sin nygamla tillvaro på ön dräglig bestämmer hon sig för att ta sina matlagningskunskaper och gjuta liv i det dammiga, lilla rosa huset i hamnen. Problemet är bara att öborna hon ska övertyga inte har mycket till övers för Flora, som inte varit tillbaka på ön sedan hennes mamma gick bort.

För att kunna lyckas med sitt projekt och komma vidare i livet måste hon sluta fred med de misstag hon en gång gjort. Hon måste bestämma sig för var hennes framtid egentligen finns, och hon måste sluta fly.2c8cea76-c51d-4687-89b8-9cf158f6a673Uppblåsbar Madrass, Surfbräda, Blå, Bestway

Varumärke: Bestway

Köp för 60 kr på Adlibris


Uppblåsbar madrass formad som en surfbräda med handtag.

Mått: 114 cm lång och 46 cm bred. Från 5 år.
--> Läs mer om hur du gör för att kunna ta del av den rabatt som du som är medlem i Hantverkarna har hos Adlibris.

Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska

Fler artiklar