Hantverkare i prestigesamarbete

Publicerad den 14 september 2018

AKTUELLT | Anrika varuhuset Nordiska Kompaniet, NK, växer utanför det egna huset på Hamngatan i Stockholm. De nya varuhusytorna i NK Parkaden slår upp dörrarna den 24 september. De nya avdelningarna kommer att ha inriktning på service, hälsa och mat. Först ut att öppna är ett skrädderi och ett skomakeri.


NK Skomakeri kommer att drivas av svenska Broken Bird Bootmakers som drivs av Mats Hallman, skomakarmästare i tredje generation, och Michael Bergman. De har ett unikt koncept där de kombinerar förstklassigt hantverk och material med innovativ användning av 3D-teknologi.


   - Vi är oerhört stolta att ha blivit inbjuda till att få vara en del av NK:s satsning på hantverk och service. NK Skomakeri med Mats Hallman i spetsen leder ett team av Sveriges bästa och mest erfarna skomakare som vurmar för högsta kvalitet och service för alla typer av ärenden som skorna och dess ägare kan behöva, säger Michael Bergman, VD på Broken Bird Bootmakers och NK Skomakeri.


Skräddarfirman A.W Bauer & Co har 150 år på nacken och är specialiserade på klassiska herrkläder, men på NK Skrädderi kommer de under ledning av Frederik Andersen, erbjuda klassiska ändringar, måttsytt och färdiga plagg under NK:s varumärke, både för dam och herr. Frederik Andersen har skolats hos Savile Row-skräddaren Henry Poole & Co i London.


   - Jag har i många år arbetat för att lyfta och synliggöra skräddaryrket och de stolta traditionerna inom hantverket. NK känns med sitt fina arv som en spännande plats för att knyta ihop historia med framtiden, säger han.


När nya NK Parkaden öppnar den 24 september får NK en helt ny entré och en rulltrappa under varuhuset som knyter de båda sidorna av varuhuset samman. Fler serviceavdelningar öppnar under hösten och vintern och i november öppnar en helt ny saluhall. NK har också fått bygglov för ett utomhusgym på Parkadens tak, där det planeras för löparbanor, padeltennisbanor och en juicebar.


NK_Broken_Bird_Bootmakers_foto_NK_2018

Broken Bird Bootmakers. Foto: Nordiska Kompaniet.

Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska

Fler artiklar