Hantverkarna Stockholm: Cirkulär ekonomi – det nya svarta som ska ge en grönare värld, nätverksträff

Publicerad den 6 september 2017

I ekonomigillet lär du dig mer om grundläggande ekonomi/redovisning. Prissättning, nya momsregler, deklarationstips, bokslut och bra att tänka på vid avdrag är exempel på ämnen som kan tas upp i ekonomigillet. Temat denna gång är cirkulär ekonomi.


Hur kan ett förändrat ekonomiskt tänk ge en bättre miljö? Sänkt moms på vissa reparationer och utökat RUT-avdrag på vissa reprationer i hemmet är bara två exempel på åtgärder som regeringen har infört i år för att gå från en linjär ekonomi till en cirkulär. Fler åtgärder har föreslagits. Och många av dem är mycket positiva för hantverksföretagare. Under träffen går vi igenom hur du kan påverkas - både positivt och negativt av en övergång till cirkulär ekonomi.


Träffen leds av Per Dalin, ekonomichef på Stockholms Hantverksförening, som dagligen arbetar med ekonomifrågor som rör både mindre och större företag. I sitt arbete bevakar han också lagändringar, budgetförslag och händelser, såväl inom som utom Sveriges gränser, som påverkar ekonomi- och redovisningsarbete.


Välkommen!

Tid: Onsdag 6 september kl. 18.00. Träffen är 1–2 timmar lång. Mat och dryck serveras.
Plats: Hantverkarna Stockholm, Vasagatan 46, 2 tr
Frågor: Välkommen att kontakta Caroline Eriksson, caroline.eriksson@hantverkarna.se alt. 070-432 89 40


Anmälan senast 4 september

Nätverksträffen är endast öppen för dig som är med i nätverket ”Den ofrivillige ekonomen”, Hantverkarnas Ekonomigille. Anmäl dig senast måndag 4 september till anmalan@hantverkarna.se. Träffen är kostnadsfri. Glöm inte att meddela ev. födoämnesallergier eller liknande. Anmälan är bindande. Om du inte anmäler eventuellt återbud senast dagen innan debiteras du 200 kr + moms. Begränsat antal platser.


Om Hantverkarnas Gillen

Att vara hantverksföretagare är inte bara ett yrke. Det är många yrken. Ekonom, säljare, marknadsförare och personalchef är bara några titlar du kan ha i ditt företag. Samtidigt som du behöver vara duktig på ditt hantverk behöver du ständigt hålla dig uppdaterad på vad som gäller för att driva företaget effektivt. Stockholms Hantverksförenings nätverk gör det lättare och roligare att vara hantverksföretagare.


Som medlem i nätverken, som vi har valt att kalla ”Gillen”, får du inbjudningar till nätverksträffar. På träffarna får du höra ett föredrag av en expert och kan samtidigt utbyta erfarenheter med andra hantverksföretagare. Förutom Ekonomigillet finns ett Personalgille och ett Sälj- och marknadsgille. Välj själv om du vill vara med i ett nätverk eller flera! Träffarna är kostnadsfria och endast öppna för medlemmar i Hantverkarna. Är du en ofrivillig (eller frivillig) ekonom? Vill du sälja mer och smartare? Vill du bli en bättre chef? Skicka ett mail till anmalan@hantverkarna.se för att få inbjudningar våra nätverksträffar!

Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska

Fler artiklar