Introduktion till nya dataskyddsförordningen GDPR – så berörs du som småföretagare, gratis frukostseminarium

Publicerad den 17 januari 2018

GDPR, den nya dataskyddsförordningen, kommer påverka alla företag och organisationer. Har du inte anpassat verksamheten när lagen träder ikraft om mindre än ett halvår kan du riskera omfattande böter. Du som är medlem i Hantverkarna är välkommen på ett gratis frukostseminarium om den nya lagen.


Relaterade dokument

I maj 2018 börjar en ny lag gälla som berör alla företag och organisationer som behandlar någon form av personuppgifter, till exempel i kundregister eller lönesystem, i sin verksamhet. Biträdande jurist Karl-Hugo Engdahl från advokatfirman EdmarLaw ger oss en introduktion till den nya dataskyddsförordningen, GDPR. Under seminariet finns också möjlighet att ställa frågor om GDPR.


Onsdag 17 januari 2018

Hantverkarnas kansli, Vasagatan 46 2 tr, Stockholm


Seminariet tar bland annat upp:

• Vad är GDPR och hur skiljer sig den nya förordningen mot personuppgiftslagen (PUL)?

• Vad är personuppgifter?

• Hur berörs jag som liten företagare av den nya lagen?

• Hur gör andra?

• Vad händer om jag inte följer lagen?


Program

07.30 Dörrarna öppnas, kaffe/the och smörgås serveras (drop-in)
08.00 Seminarium med Karl-Hugo Engdahl
09.30 Seminariet avslutas


Om talaren

Karl-Hugo Engdahl arbetar sedan flera år tillbaka med integritets- och dataskyddsfrågor, först hos Klarna i fem år och nu på Advokatfirman EdmarLaw. Han hjälper sina klienter bland annat med att säkerställa att de uppfyller kraven i nya dataskyddsförordningen.


Anmälan

Seminariet är öppet för dig som är medlem i Hantverkarna. Välkommen med din anmälan till anmalan@hantverkarna.se senast den 12 januari 2018. Glöm inte att meddela eventuell födoämnesintolerans. Seminariet är kostnadsfritt. Dock debiteras den som uteblir utan att ha lämnat återbud senast dagen innan kl. 16.00, 200 kr + moms. Begränsat antal platser. Först till kvarn.

Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska

Fler artiklar