FULLBOKAT! Hantverkarna Stockholm: William Morris - Mer än blommiga tapeter, visning

Publicerad den 20 november 2018

Följ med Stockholms Hantverksförening till Millesgården och visning av utställningen


Externa sidor

William Morris

Mer än blommiga tapeter

Tisdag 20 november kl. 18.00-19.00

Samling i Millesgårdens stora entré, Herserudsvägen 32, kl. 17.45.


Som den centrala personen i den engelska Arts and Crafts-rörelsen har William Morris (1834-1896) lämnat ett rikt arv efter sig. Han var en verklig mångsysslare som under sitt 62-åriga liv hann ägna sig åt så olika saker som konst, arkitektur och bevarande av gamla byggnader, liksom design och konsthantverk. Han var författare av romaner och poesi, han startade bokförlag och designade typsnitt. Han intresserade sig för isländska sagor som han översatte till engelska. Han var socialist, men också en framgångsrik entreprenör och affärsman.


Alla William Morris olika engagemang bottnade i en önskan att skapa en bättre och vackrare värld för människor. I protest mot det viktorianska samhället, som var konservativt men samtidigt förändrades i grunden genom industrialiseringen, ville Morris slå vakt om hantverkskunnande, småskalig tillverkning, drägliga levnadsvillkor och som socialist slåss för rättvisa och jämlikhet. Och så var det de blommiga tapeterna ...


För första gången i Sverige visas en utställning om den mångsidiga engelska designern vars idéer om hantverk och kvalitet spreds över hela Europa vid sekelskiftet 1900. I utställningen på Millesgården presenteras William Morris liv och gärning genom konstverk, tapeter, tyger och möbler.


Anmälan och frågor

Evenemanget är öppet för dig som är medlem i Stockholms Hantverksförening. Anmäl dig och gärna en vän eller kollega till anmalan@hantverkarna.se alt. 08-442 78 40 senast den 15 november. Begränsat antal platser, först till kvarn. Hantverksföreningen bjuder på entréavgift och visningen. Anmälan är bindande. Vi är tacksamma om du som har anmält dig meddelar oss så snart som möjligt vid förhinder, så vi kan bereda plats för någon annan. Hittar vi ingen ersättare förbehåller vi oss rätten att debitera 200 kr + moms.


Hitta till Millesgården

Ett flertal bussar och Lidingöbanan kan ta dig till Millesgården. Sök bästa resväg på sl.se. Parkering för den bilburne finns mitt emot huvudentrén på Herserudsvägen.

Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska

Fler artiklar