Hantverkarna Stockholm: Svenskt Tenn, företagsmöte

Publicerad den 15 februari 2018

Följ med Hantverkarna Stockholm på ett exklusivt besök på Svenskt Tenn. Hör företagets spännande historia och känn på kvaliteten i de företrädesvis svensktillverkade hantverken.


Relaterade dokument

Långsiktighet, kvalitet och engagemang. Svenskt Tenns kärnvärden har varit desamma alltsedan teckningsläraren Estrid Ericson startade företaget 1924.


Estrid Ericson var en stor vän av svenskt hantverk. Inspirerad av den brittiske Arts & Crafts-företrädaren William Morris satte hon handens verk högst av allt och det är en inställning som lever kvar i företaget. Svenskt Tenn har än i dag ett uttalat mål att stödja och utveckla svenskt kvalitetshantverk. Bolagets ägare Kjell och Märta Beijers Stiftelse och Svenskt Tenns styrelse har gett uttryckliga order om att aldrig tumma på kvaliteten.


Hela 80 procent av Svenskt Tenns sortiment består av produkter som är av egen design. Enbart Josef Frank efterlämnade 2 000 möbelritningar och drygt 160 textila mönster. I butiken finns också möbler och föremål av några av vår tids skickligaste formgivare och konsthantverkare.


På företagsträffen den 15 februari kl. 18.30-20.00 bjuds vi på en matig smörgås av danskt rågbröd med gravad lax och fänkålstopping som avnjuts med en kanna te i Svenskt Tenns tesalong på Strandvägen 5. Under tiden vi äter får vi höra företagets spännande historia och går på djupet med några särskilt intressanta föremål ur samlingarna.


Anmäl dig till anmalan@hantverkarna.se senast den 8 februari. Ange namn, företagsnamn och kontaktuppgifter samt ev. födoämnesallergier. Begränsat antal platser, först till kvarn. Anmälan är bindande. Om du skulle utebli utan att lämna återbud senast dagen innan kl. 16.00 debiteras du 200 kr + moms.


Hantverkarna Stockholms företagsträffar är endast öppna för dig som är företagsmedlem eller som studerar på Hantverksakademin. Inbjudan är personlig och gäller en person.

Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska

Fler artiklar