Tidningen Hantverket

Tidningen Hantverket fokuserar på hantverkets och hantverkarens förutsättningar i Sverige. Tidningen blandar aktuell näringslivsinformation med reportage och nyttiga tips som gör ditt hantverksföretagande lite lättare.


Nedan kan du ladda ner och ta del av våra tidigare nummer i .pdf-versioner.Nummer 1, 2014

I växlingen mellan vinter och vår kommer tidningen Hantverkets första nummer detta supervalår 2014. Inför valet till Europaparlamentet har vi intervjuat fyra europaparlamentariker för att fråga dem om hur de ser på hantverksföretagandet i Europa. Konstbrodösen Ane Løser, Årets gesäll i Stockholm och bördig från Danmark, är ett gott exempel på hur hantverket blomstrar över gränserna. Läs mer om hennes hantverksresa i vårt eget hyllningsreportage.

 

Det europeiska temat fortsätter när vi besöker målarmästaren Terence Wheeldon och hans egen kamp för att rädda en nedlagd tågstation i hjärtat av Södermanland. Vi fortsätter vår resa i matlandet Sverige och stannar till i Härnösand för att smaka av Norrlands nya guld - Hernö hantverksöl. På sydligare breddgrader lockar Hantverkarnas semesterlägenheter på Gran Canaria med värme, bad och strandliv. I Fråga juristen reder vi ut vilken lag som gäller för vilka köp. Vi ser även tillbaka på ett händelserikt 2013 i hantverkets tecken. Trevlig läsning!

Ladda ner Hantverket nr 1 2014

Nummer 4, 2013

I vinterns nummer av tidningen Hantverket lyfter vi fram mathantverkare och andra eldsjälar som förädlar våra råvaror. Vi besöker ett ullspinneri och smakar av korv, ost och knäckebröd. Mat och landsbygdsminister Eskil Erlandsson berättar om sitt arbete med Matlandet Sverige och vi rapporterar från Hantverkarnas Valupptakt inför valåret 2014.

 

Vi rapporterar från den årliga Gesäll- och mästarbrevsutdelningen i Stockholms stadshus och Stockholms Hantverksförenings temadagar på Skansen med Hantverksakademin. I vår serie Medlemsföreningen har turen kommit till jubilerande Måleriföretagarna. Förutom en presentation av medlemsföreningen rapporterar vi även från det ideella och behjärtansvärda projektet Målare utan gränser i Afrika. Företagssidorna ägnas åt en av företagandets viktigaste frågor; anställa eller inte anställa. God jul, gott nytt år och trevlig läsning!

Ladda ner Hantverket nr 4 2013

Nummer 3, 2013

Lagom till när höstmörkret börjar smyga sig på kommer ett nytt nummer av Tidningen Hantverket. I det här numret tar vi läsaren till nya höjder och besöker plåtslagaren Dag Olofsson högst upp på en Söderkåk. Peter Holmér på Bäckmans Skoservice lär oss om skovård och redaktionen slår ett slag för bröllopskonceptet "Hantverksbröllop".

 

I Hantverkets röst besöker vi måleriföretagaren Kjell Aldin och lyfter frågan om hantverksföretagarnas regelbörda på Näringsdepartementet. En ny medlemsförmån som underlättar din tidsrapportering presenteras från ITimeManager. Läsarna får också ta del av ett referat från Hantverkarnas Almedalsvecka, där lärlingsfrågan lyftes för tredje året i rad. Under temat Företaget tittar vi närmare på firmabilen som investering och under rubriken medlemsföreningen har turen kommit fram till Hässleholms Hantverks & Industriförening. Trevlig läsning!


Ladda ner Hantverket nr 3 2013

Nummer 2, 2013

I sommarnumret av Tidningen Hantverket går vi blomstrande tider till mötes hos blomsterhandlaren Anneli Berglund på Helleby Bod, besöker byggnadsvårdaren Jon Åhlund i havsbandet och lyssnar till Göran Svensson på låssmedsföretaget Södermalms Lås när han berättar om hur medlemskapet i Hantverkarna gav honom nyckeln till framgång.

 

Läsarna får träffa ett företag som drabbats av bluffakturor och följa med till Justitiedepartementet när Hantverkarna lyfter frågan om dessa gissel för beslutsfattarna. Det blir rapport från Hantverkarnas Riksmöte i Helsingborg och lanseringen av Hantverkarnas söktjänst Sök hantverkare. Vi tackar Stockholms Hantverksförenings avgående ordförande Jan Pettersson för sin tid på posten och hälsar nye ordförande Stefan Fritzdorf välkommen. Trevlig läsning!


Ladda ner Hantverket nr 2 2013

Nummer 1, 2013

Nytt år och nytt nummer av Tidningen Hantverket. I årets första upplaga får läsarna följa med till designern och väskmakaren Robin Rogberg, träffa Årets gesäll Joakim Grahn i sin gitarrbyggarverkstad och läsa om allt intressant som väntar i Helsingborg under Hantverkarnas Riksmöte 2013. 

 

Tidningen Hantverket reser till Örebro och ser hur ett medlemskap i en hantverksförening leder till både gemenskap och nya affärer. Vi summerar 2012 och ser framåt mot ett intressant 2013. Lär oss om olika företagsformer och undersöker vilken företagsform passar bäst för din verksamhet. I tidningen kan du också läsa om färgrik hantverksforskning, gymnasieprogrammen som är tillbaka på Hantverksakademin och få en inblick i Härnösands hantverksförenings stolta historia. Trevlig läsning!


Ladda ner Hantverket nr 1 2013
  • Sidor:

Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska