Tidningen Hantverket

Tidningen Hantverket fokuserar på hantverkets och hantverkarens förutsättningar i Sverige. Tidningen blandar aktuell näringslivsinformation med reportage och nyttiga tips som gör ditt hantverksföretagande lite lättare.


Nedan kan du ladda ner och ta del av våra tidigare nummer i .pdf-versioner.Nummer 4, 2012

I årets sista nummer av Tidningen Hantverket får läsarna följa med till Hantverkets Nobelkväll i Stockholms stadshus, när en ny generation gesäller och mästare hyllas för sina erfarenheter och kunskaper. I ett speciellt reportage träffar vi möbelsnickargesällen Magnus Dahlén, som tilldelats Fabrikör J. L. Eklunds Stora Hantverksstipendium. 

 

Vi besöker Sigrid Winkler Ferm, i sin verkstad i Järvsö, där hon knyter fantasifulla hälsinge(Jul)bockar, håller ångan uppe tillsammans med VVS-montören Anders Wallentin och kommer i rätt julstämning hus ljusstöparen Pontus von Geijer. I tidningen kan du också läsa om hur hantverkarna ser på konjunkturen, läsa om jubilerande Helsingborgs Hantverksförening och hur Järvalärling ger ungdomar med problem möjligheten till ett nytt liv. Trevlig läsning!


Ladda ner Hantverket nr 4 2012

Nummer 3, 2012

I Tidningen Hantverkets höstnummer visar vi bredden i det svenska hantverket. Från krukmakaren i Stockholm till tapetseraren i Hudiksvall. Vi rapporterar från årets Politikervecka i Almedalen på Gotland och passar på att gratulera jubilerande Gefle Handtverksförening.

 

Vi tipsar om hur du som hantverksföretagare ska göra för ta steget ut på internet och talar med ett företag som redan har tagit plats i etern. I tidnignen kan du också läsa om yrkesutbildningens förändrade förutsättningar, årets stipendieutdelning från Fabrikör J.L. Eklunds Hantverksstiftelse, Konstgillets höstaktiviteter och mycket mer. Trevlig läsning!


Ladda ner Hantverket nr 3 2012

Nummer 2, 2012

Årets sommarnummer av tidningen Hantverket har utbildning som tema. Vi ser tillbaka på allt gott som lärlingsförordningen förde med sig och vad som väntar härnäst när den nu fasats ut. Vi ser också till att hålla tiden hos Sveriges Urmakareförbund innan vi beger oss tillbaka till 1950-talets Helsingborg.

 

Vi berättar också om hur du som hantverksföretagare går tillväga för att försäkra dig om att ditt bolag är rätt försäkrat. Hantverket besöker ett anrikt bokbinderi och rapporterar från Riksmötet i Stockholm. I tidningen kan du också läsa om Hantverkarnas program inför Almedalen, aktiviteter på Hantverksakademin och mycket mer. Trevlig läsning!
Ladda ner Hantverket nr 2 2012

Nummer 1, 2012

Årets första nummer av tidningen Hantverket fokuserar på ett brett spektrum av hantverk: Från optikern i centrala Stockholm till elektronikfirman i Härnösand. Läs om skyltmakaren som verkligen har något att skylta med och om allt som ryms i väven.


Vi berättar också om hur du som hantverksföretagare går tillväga för att värna ditt livsverk från bluffmakare och bedragare. Vi hälsar vår nya jurist Louise Kjellberg välkommen och berättar om Hantverksakademins blomstrande tider. I tidningen kan du också läsa om våra nya samarbetsavtal med Google, Solid Försäkringar och mycket mer.


Ladda ner Hantverket nr 1 2012

Nummer 4, 2011

Årets sista nummer av tidningen Hantverket har tema konst. Här får vi möta hantverkare som på olika sätt kommer i kontakt med konst i sin yrkesutövning. Läs om inramningsdesignern som brinner för föreningslivet, förgyllaren, konstgjutaren och målerikonservatorn.


Vi rapporterar även från Gesäll- och Mästarbrevsutdelningen i Stockholms stadshus och kommer med råd om hur du som företagare kan förebygga skador och sjukdomar genom att vårda din hälsa.


Ladda ner Hantverket nr 4 2011
  • Sidor:

Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska