Tidningen Hantverket

Tidningen Hantverket fokuserar på hantverkets och hantverkarens förutsättningar i Sverige. Tidningen blandar aktuell näringslivsinformation med reportage och nyttiga tips som gör ditt hantverksföretagande lite lättare.


Nedan kan du ladda ner och ta del av våra tidigare nummer i .pdf-versioner.Nummer 3 2011

Hantverkets höstnummer har mur och puts som tema. Från kakelugnsmakare till murarmästare finns det en grundmurad övertygelse om att det behövs fler skickliga hantverkare som behärskar mureriet. Och det är många som vill ha en hel skorsten när det blåser kallt.


Det blir rapporter från sommarens aktiviteter i Almedalen och från inspelningsplatsen av nästa säsongs Bygglov. Vi hälsar också MariAnn Schager välkommen till sin nya tjänst som VD för Hantverksakademin i Stockholm.Ladda ner Hantverket nr 3 2011

Nummer 2, 2011

Hantverkets sommarnummer har ett saltstänkt tema. Vi får följa med till Rosättra Båtvarv för att se genuint maritimt hantverkskunnade. Båtbyggare och segelmakare är yrken som är hett eftertraktade när sommaren närmar sig.


Framtiden för vuxenutbildningarna i hantverk diskuteras, såväl som Myndigheten för Yrkeshögskolans beslut att främst inrikta sig på "smala" hantverksyrken. På föreningssidorna rapporteras från Hantverkarnas Riksstämma i Kramfors.


Ladda ner Hantverket nr 2 2011

Nummer 1, 2011

Hantverkets första nummer 2011 har sömnad som tema. Textilhantverkare berättar hur det är att arbeta som dam- och klänningsskräddare, modist och tapetserare på 2010-talet. Vi tittar också närmare på de fantastiska kreationer som finns i Lars Wallins modeateljé.

På föreningssidorna berättar vi om aktuella näringslivsprojekt och Stockholms kraftsamling för jobben. Juristen svarar på frågor och vi gör ett besök i Hantverksakademins textilverkstad i Stockholm.Ladda ner Hantverket nr 1 2011
  • Sidor:

Lämna kommentarer

Ditt namn*

Din e-postadress*

Din kommentar*


Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa någon om sidan

Till e-post*

Ange e-postadressen till personen du vill tipsa om sidan

Ditt namn*

Din e-postadress*

Ditt meddelande

Fält markerade med * är obligatoriska