Hantverkarna Härnösand

Härnösands hantverk och småföretag är en näringspolitisk organisation med Härnösands hantverkare i fokus. Vi arbetar för att statusen och villkoren för hantverket ska förbättras på alla områden. Arbetet är branschöverskridande och bygger till stor del på väl fungerande samarbeten med andra organisationer och myndigheter.

Om Hantverkarna Härnösand

Härnösands hantverks och småföretag har haft samma uppdrag i flera hundra år; att värna om hantverks- och småföretagen, att bedriva aktiv näringspolitisk verksamhet, att främja hantverket, yrkesutbildningen och yrkesskickligheten, att förvalta och vårda föreningens tillgångar samt inte minst att främja samarbetet och umgänget mellan medlemmar och branscher.

Föreningen erbjuder även viss rådgivning och utbildning till medlemmarna. Sociala aktiviteter sker bland annat i form av seminarier, teaterbesök och resor. Genom hemsidan får medlemmarna information och nyheter om frågor som rör hantverk.

Idag består medlemmarna av småföretag inom hantverk, service och småindustri verksamma i Härnösand. Bland medlemmarna finns representerade ett urval av de flesta traditionella yrken som byggare, svetsare, vvs-montörer, elektriker och nya hantverksformer inom data. Gemensamt för medlemmarna är att de tycker att hantverk är viktigt och att det inte skall vara krångligt att vara småföretagare.

Härnösands Hantverk och småföretag är medlem av Hantverkarnas riksorganisation.

Våra medlemmar

Här hittar du våra medlemsföretag. Alla anslutna företag har god branschvana och dokumenterade kunskaper inom sina yrkesområden. Samtliga har F-skattsedel. Det borgar för ett gott utfört arbete.

Nyheter från Hantverkarnas Riksorganisation

Stipendier från Gefle Handtverksförening

2022-09-14

Nedanstående elever har gått ut hantverksprogram på Polhemsskolan och får dela på 30 000 kr. Vi gratulerar och önskar dem lycka till.

Läs mer

Styrelse

Styrelsen består av yrkesverksamma hantverksföretagare, verksamma i Härnösand. Här kan du se vilka som är med i vår styrelse och hur du kontaktar dem.

Ur protokollet från Härnösands Hantvärkare Societets konstituerande möte

"Såsom Wälloflige Magistraten på Hantvärkare Societetens ödmjuka ansökan den 7 mars 1768 gunstligtbehagade lämna tillstånd till derasloflige sammankomster eller gillet, till att överlägga om deras skäliga angelägenheter, så voro nedanstående mästare den 23 mars 1768 i rådman Johan Georg Wollmars närvaro församlade, till att komma överens uti en ordentlig inrättning till bemälte sammankomster...”

Gesäll- och mästarbrev

Härnösands Hantverk och småföretag delar ut gesäll- och mästarbrev i Härnösand. Breven brukar delas ut på föreningens höstfest.

Medlem

Som medlem i Härnösands Hantverksförening får du mycket för pengarna! Först och främst får du alltid rykande färsk information men också stöd, råd samt gemenskap. Du får även tillgång till flertalet förmånliga rabatter och erbjudanden, vilket sänker dina företagsomkostnader. Dessutom värnar vi om hantverksyrket, samarbetar över gränserna, hjälper till med myndighetskontakter och slår vakt om småföretagen i kommunen.

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter till kansli och styrelseledamöterna.

Hernö måleri

Hernö Måleri är en målerifirma som arbetar med målning vid renovering och nybyggnation. Våra målare kan erbjuda utvändig och invändig målning, utför fasadmålning och inomhusmålning samt allt annat förekommande arbete för en målaremästare.

Westerlunds Måleri AB

Vi är er målerifirma! Vi hjälper er med alla sorts måleriarbeten så som; fasadmålning, våtrumsmålning, husmålning, reparationsmålning, nybyggnadsmålning! Tveka inte på att kontakta oss!

Sjölunds VVS

Sjölunds VVS är medlem i VVS företagen och är en auktoriserad VVS-installatör enligt säker vatteninstallation. Vi är ett lokalt företag som verkar inom Härnösand med omnejd. Företaget bildades 1993 och består idag av 10 st anställda.

Kulls Bygg AB

Har du funderat på att renovera eller har något projekt som ligger i startgroparna så är det bara att kontakta oss för att få din dröm att gå i uppfyllelse. Med erfarna och professionella snickare så ser vi till att dina planer går i lås.

Högakusten Plåtslageri AB

Välkommen till Högakusten Plåtslageri AB – din plåtslagare i Västernorrland. Vi är ett plåtslageri med bred kompetens som funnits sedan 1989. Vår långa erfarenhet båda för väl genomförda arbeten. Kontakta oss idag för en offert på ditt uppdrag