Nyheter

Vilka prioriteras i en konkurs?

2020-07-03

AKTUELLT | Är det så att banker alltid prioriteras vid en konkurs? Hur kan jag undvika att mitt företag dras med i en kunds konkurs? Och hur kan jag förebygga att drabbas av en konkurs? Hantverkarnas jurist Desirée Lindqvist guidar dig rätt i konkursdjungeln.

Läs mer

Om att anpassa sig

2020-06-18

NICOLES BLOGG | Hantverkarnas VD Nicole Pluntke spanar denna gång på anpassningar, stora och små, i sin blogg.

Läs mer

Tillåtet med vissa åtgärder för arbetslösa företagare

2020-06-12

AKTUELLT | Regeringen har beslutat om en förordningsändring som innebär att en ny tidsbegränsad grund för företagares arbetslöshet införs. Enligt ändringen ska en företagare anses vara arbetslös trots att vissa begränsade åtgärder vidtas i näringsverksamheten. Syftet med beslutet är att underlätta för företagare att senare kunna återuppta sin verksamhet.

Läs mer

Dags att anmäla ditt hantverk till Design S

2020-05-25

AKTUELLT | Design S – Swedish Design Awards är Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse. För dig som är hantverkare eller konsthantverkare finns flera möjligheter att kamma hem en eller flera av kategorierna. I synnerhet om du jobbar aktivt med hållbarhet.

Sök extra projektstöd för spridande av traditionella hantverk

2020-05-19

AKTUELLT | Har du kunskaper inom traditionellt hantverk som du vill sprida och bevara för eftervärlden? Nu kan du söka Nämnden för hemslöjdsfrågors extra projektstöd för det. Men skynda! Det är snäva tidsramar.


Hämtar fler nyheter