MENY
Top Image

Medlem

Medlemmarna i Hantverkarnas Riksorganisation utgörs av anslutna lokalföreningar och branschorganisationer samt av ett antal enskilda hantverksföretagare.

Anslutna medlemmar ska verka för genomförandet av vårt näringspolitiska program. Anslutna föreningar fastställer sina egna stadgar.

Sedan 2003 är det möjligt för enskilda företagare att ansluta sig direkt till Hantverkarnas Riksorganisation om det inte finns någon lokal hantverksförening på orten. Vi rekommenderar dock alla enskilda företagare att ansluta sig till någon av våra lokala föreningar eller branschorganisationer. Det är självklart för oss att förhållandena för våra medlemmar kan se olika ut. En hantverksförening i en centralort och exempelvis en branschorganisation för ett exklusivt hantverksyrke har mycket skilda förutsättningar, och antagligen även olika punkter i sina verksamhetsplaner.
 

Vår riksorganisation ska stödja och nyttjas för våra gemensamma intressen och strävanden. Vi har en gemensam grund. Den värnar vi om.
 

Välkommen att ansöka om att bli medlem i någon av våra lokalföreningar eller branschorganisationer via länken nedan!

Ansök om medlemskap här!

Top Image

Aktiviteter

Hos Hantverkarna är det alltid något på gång. Runtom i landet har våra medlemsföreningar träffar och aktiviteter för sina medlemmar.
Se aktiviteterna här
Top Image

Branschorganisationer

Är du medlem i någon av de här branschorganisationerna? I så fall är du en #riktighantverkare och medlem i Hantverkarnas Riksorganisation.
Se anslutna organisationer här
Top Image

Lokala hantverksföreningar

Är du medlem i någon av de här lokala hantverksföreningarna? Då är du en #riktigmedlem och medlem i Hantverkarnas Riksorganisation.
Se lokala föreningar här
Top Image

Kvalitetspolicy

Riktiga hantverkare fuskar inte. Medlemmarna i Hantverkarnas Riksorganisation är seriösa hantverkare som följer gemensamma krav på seriositet och kvalitet och som tar reklamationer på allvar. Uppfyller du eller den hantverkare du tänker anlita våra hårda krav? Ta del av vår kvalitetspolicy.
Läs kvalitetspolicyn här!
Top Image

Medlemsförmåner

Genom medlemskapet i Hantverkarna erbjuds du ett gediget förmånspaket innehållande tjänster och rabatter. Rätt nyttjat ”betalar” förmånsavtalen snabbt medlemsavgiften.
Se förmånerna här