MENY
Ett nytt ansikte hos Hantverkarna
Katarina Henriksson

Ett nytt ansikte hos Hantverkarna

26.08.2021
MEDLEM | Hon har så smått smugit igång sin nya tjänst som medlemsansvarig hos Hantverkarna, så nu är det dags att presentera Katarina Henriksson med tre snabba frågor.

Katarina Henriksson har ett förflutet inom idrottsvärlden och särskilt konståkning ligger henne varmt om hjärtat. I mitten av augusti tillträdde hon sin tjänst som medlemsansvarig och ekonomisk rådgivare hos Stockholms Hantverksförening. Det är alltså Katarina du som medlem kommer ha mest kontakt med, då hon ansvarar för olika medlemsfrågor. Om några månader kommer den nya medlemsförmånen med ekonomisk rådgivning att starta.


Vem är Katarina Henriksson?

En norrländska som har ägnat hela mitt liv åt idrott, främst konståkning där jag började som 4-åring och sedermera blev förbundsordförande och domare med bland annat två OS och ett tiotal VM och EM i bagaget. Jag har drivit egna företag och arbetat inom reklam & pr-, it- och teknologibranschen, främst inom finans och företagsledning. Även om jag inte har någon hantverksbakgrund själv har jag lite hantverk i blodet, då min morfar var smed. Jag gillar att umgås med familj och vänner och att gå långa promenader med familjens hund.


Vad brinner du för?

Jag gillar att utveckla människor och verksamheter mot en mer hållbar och jämlik framtid.

Varför är Hantverksföreningen viktig?

Efter att samhället under en längre tid varit lite ”slit och släng” känner många unga idag att behovet att tänka på hållbarhet i allt fler avseende bland annat för miljön, gör att det hållbara hantverket är en viktig del. Att ta hand om, laga, återbruka saker har blivit alltmer betydelsefullt. Föreningen behövs för att lyfta hantverkets betydelse och tillsammans med medlemmarna stärka hantverkarna både ekonomiskt och näringspolitiskt.