MENY
Hantverkarna syns och hörs
Hantverksakademins kampanj syns i Stockholms kollektivtrafik.

Hantverkarna syns och hörs

19.02.2020
NICOLES BLOGG | Hantverkare hörs i radio och syns på reklam. Hovslagarna och massörerna har passerat var sin viktig milstolpe och så har hudterapeuterna anslutit sig till Hantverkarna.

Jag vill inleda det här inlägget med att hälsa dig som är hudterapeut välkommen till Hantverkarnas Riksorganisation! Sedan årsskiftet har Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, SHR, valt att ansluta sig med sina drygt 1 000 företagsmedlemmar.

Under årets första månader har hantverkare synts och hörts lite här och där. Vi har hunnit gå ut med flera roliga nyheter, bland annat är massöryrket från och med 2020 ett gesäll- och mästaryrke. Det är något som kommer att vara mycket positivt för branschen som helhet och som kan hjälpa kunderna att veta vilken massör som är bra.

Ny kvalitetsmärkning för massörer > 


Ett yrke som har haft gesäll- och mästarbrev länge är hovslagare, där utbildningen gjordes om från 2 + 1 år till 3 år. Det har nu resulterat i att Elin Moberg från Töreboda blev den första hovslagareleven i Sverige att både ta gesällbrev och bli kvalificerad att ansöka om den skyddade titeln ”Av Jordbruksverket godkänd hovslagare”. Imponerande!


Premiär för gesällen i hovslagarutbildningen >


Innevarande och nästa vecka kommer du som åker kollektivtrafik i Stockholm att kunna se en kampanj för yrkeshögskolan Hantverksakademin som drivs av Stockholms Hantverksförening. Kampanjen fortsätter sedan vecka 10, 11 och 12 på Kulturtavlorna. Budskapet, serverat med glimten i ögat, är att det finns ett före och ett efter Hantverksakademin. Bor du inte i Stockholm kan du få en liten glimt på Hantverksakademins Instagramkonto samt naturligtvis på Facebook.  

Den 3 februari kunde skolan öppna för ansökningar till årets antagning. I år med tre nya yrken i utbildningskatalogen: tatuerare, båtrenoverare och krukmakare. Med anledning av detta sände P4 Radio Stockholm direkt från vår medlem Stockholms Båtsnickeri ute i Saltsjöbaden.


Läs mer och lyssna på Hantverksakademin.se >> 


Apropå Stockholm, du har väl inte missat att Stockholms Hantverksförening är värd för årets Riksmöte? 24–25 april är datumen du ska skriva in i din kalender.

Avslutningsvis vill jag passa på att påminna om våra medlemsförmåner – som nu har fyllts på med ytterligare ett samarbetsavtal. Om du planerar att resa eller konferera i Sverige har du som är medlem i Hantverkarna numera fina rabatter på Elite Hotels

Vi hörs – och nu syns vi också!

Nicole