MENY
Nicole Pluntke utses till ny VD för Stockholms Hantverksförening

Nicole Pluntke utses till ny VD för Stockholms Hantverksförening

28.03.2019
PRESSMEDDELANDE | Styrelsen för Stockholms Hantverksförening, Hantverkarna Stockholm, har utsett Nicole Pluntke till ny VD för Stockholms Hantverksförening. Hon efterträder Johan T Sterndal som går i pension.

- Vi är mycket glada att ha rekryterat Nicole Pluntke som både har lång erfarenhet från näringslivet och ett gediget intresse för hantverket. Med Nicole får vi in en stark kraft med erfarenhet av ledarskap och fokus på att göra det lättare och mer givande att vara hantverksföretagare, säger Stefan Fritzdorf, ordförande för Stockholms Hantverksförening.

- Stockholms Hantverksförening är en spännande organisation med en lång historia. Det kommer vara viktigt att vi tar tillvara traditionerna, vårdar historien och allt bra som föreningen har åstadkommit under årens lopp. Samtidigt ser jag fram emot att modernisera organisationen och erbjudandet och anpassa dem till dagens samhälle och utveckling, säger Nicole Pluntke.

Johan T Sterndal som har varit VD för Stockholms Hantverksförening sedan maj 2010 lämnar sitt uppdrag i samband med att Nicole Pluntke tillträder den 1 februari 2019.

- Stockholms Hantverksförening har genomgått en mycket framgångsrik turn-around under Johan T Sterndals ledning. Verksamheten är lönsam och ekonomiskt stabil och föreningen går nu in i en ny fas. Vi tackar Johan T Sterndal för hans viktiga insatser, säger Stefan Fritzdorf.

Nicole Pluntke är 52 år och har en mycket bred och lång erfarenhet från det privata näringslivet. Hon har där arbetat som senior ledare och specialist i en rad olika roller, främst inom bank och finans. Hon har med framgång lett många team och är en mycket erfaren ledare. Hon har arbetat internationellt med kunder över hela världen samt haft London, Frankfurt, Stockholm och Baltikum som sin bas. Senast kommer hon från en internationell executive search-firma.

Nicole har en M.Sc, Business Administration and Economics- International Business Program från Lunds Universitet, Bonns Universitet (Tyskland) samt Handelshögskolorna i Marseille och Paris (Frankrike).

- Min far var orgelbyggare och familjen kom till Sverige från Tyskland för att här fanns det jobb för honom. Han byggde de flesta möblerna hemma och hans gesällprov stod på hedersplats. Kvalitet, hållbarhet och hantverk har alltid varit viktigt för mig och jag arbetar gärna själv med händerna. På min fritid designar och tillverkar jag egna silversmycken. Därför ligger det som Stockholms Hantverksförening står för mig varmt om hjärtat. Jag ser fram emot att utveckla verksamheten och lyfta den till nästa nivå tillsammans med medarbetarna, styrelsen och inte minst medlemmarna för att ta nästa steg i föreningens utveckling och skapa innovativa och hållbara lösningar för hantverket i Stockholm, avslutar Nicole Pluntke.

 

Stockholms Hantverksförening är en näringspolitisk organisation med Stockholms hantverkare i fokus. Vi arbetar för att statusen och villkoren för hantverket ska förbättras på alla områden. Arbetet är branschöverskridande och bygger till stor del på väl fungerande samarbeten med andra organisationer och myndigheter.