MENY
Nu börjar det!

Nu börjar det!

17.05.2019
NICOLES BLOGG | VD Nicole Pluntke har börjat blogga. Följ bloggen för att få reda på det senaste inom hantverk. Hon kommer också att låta dig följa med bakom kulisserna hos ett antal av Sveriges främsta hantverkare. Häng med!

Välkommen till min nya blogg! Här kommer jag att skriva om stort och smått i hantverksvärlden. Sedan jag började på Hantverkarna för ganska exakt tre månader sedan har jag tillbringat mycket tid ute hos er hantverkare, för att lära mig mer om er vardag. Jag har träffat rammakare och tapetserare, glasblåsare och krukmakare, smeder – av olika metaller och hovslagare. För att bara nämna några exempel.


Olikheterna är många, vissa jobbar utomhus, andra inomhus, en del har ett pilligt jobb, några behöver ren råstyrka. Samtliga kräver ett enormt yrkeskunnande, år av träning och tålamod och vilja utöver det vanliga. Jag märker också att vissa frågor återkommer när jag pratar med många av er. Det handlar om administration, många gånger orimligt mycket. Det handlar om ekonomiska förutsättningar för att driva företag. Och det handlar om att kunna anställa kvalificerad personal. Bland annat.


Jag är jätteglad att ni delar med er av era erfarenheter! Det hjälper mig och mina kolleger på kansliet i vårt arbete att driva frågor som hjälper er.


På bilden ovan ser du när jag besöker Hantverkarnas Riksorganisations ordförande, hovslagaren Peppe Frosch, på plats ute i ett stall där han skor en häst. Får jag komma till dig? Hör gärna av dig om du vill att jag ska komma och besöka dig! Mina kontaktuppgifter hittar du här.


Jag ser fram emot att höra av dig!


Nicole