MENY
Ny på jobbet
Foto: Adobe Stock.

Ny på jobbet

05.03.2021
KULLENS TANKAR | Hantverkarnas nya vd, Anders "Kullen" Havdelin funderar på det där med att vara ny på jobbet och vilka utmaningar som många av organisationens medlemmar står inför just nu.

Jag gissar, att för de flesta av er medlemmar var det länge sen ni var nya på jobbet … Ni kanske var nya på utbildningen, nya i ert eget företag eller när ni träffade en ny kund. Oavsett, den pirriga känslan att börja en ny resa, visst är det härligt. Jag är ny, men ni är erfarna. Och jag vill ta del av er erfarenhet. Och hjälpa er.

Och för mig, som just fått förmånen att leda er fina organisation, så känns det extra härligt. Lite som att vara nykär. Den känslan kanske några av er minns bättre. Jag hoppas er kärlek till era yrken och min nyfunna kärlek till er förening ska bli ett lyckligt äktenskap.
Efter en månad ryms ännu alla känslostormar i min vardag. Tack för det underbara välkomnandet! Både av er medlemmar jag träffat, av personalen, och av styrelsen.

MEN, jag är inte här för mina egna känslors skull. Jag är här för att bidra till organisationens och er medlemmars bästa. Det är en spännande utmaning.

Så här långt så går jag till jobbet varje dag med ett stort leende på läpparna. Och glädje fyller varje dag. Så när jag går hem är jag lika glad. Tack för ert bidrag till detta!

Men jag har mycket kvar att lära om era förutsättningar och ser fram emot att lära mig mera om olika hantverk. Den första tiden har gått åt till att lära känna organisationen, kansliet och mina närmsta uppdragsgivare i styrelsen. Nu kommer nästa steg. Att lära känna flera av er medlemmar och de olika branschorganisationerna. Oavsett vilket yrke ni har, ser jag med spänning fram emot att ta del av er vardag.

Första månaden har jag blivit varse de utmaningar många av er möts av varje dag på grund av pandemin och restriktioner. Några av er har till och med näst intill näringsförbud. Vi lever i en konstig värld just nu. Från föreningen gör vi vad vi kan för att stötta er. Bland annat att bearbeta media och politiker med fakta om era förutsättningar.

Men jag lovar er, vi kämpar med det vi kan. Vi vill ert bästa. De näringar som just nu står för de största utmaningarna är ni med ”kroppsnära kontakt”. Ni ska veta, vi förstår. Vi gör vad vi kan för att stötta er.

Avslutningsvis vill jag säga tack för förtroendet. Det känns väldigt kul att vara tillbaka i Stockholm.

Jag har, som sagt, mycket kvar att lära om era olika hantverk. Och vilka är bättre på att lära mig än ni medlemmar? Slå gärna en signal om du vill att jag ska komma och besöka just ditt företag! Eller för att jag borde förstå situationen i just ditt yrke. Jag lovar att komma förbi för att ta del av just din vardag. Om det inte blir i morgon, så kanske i nästa vecka. Eller nästa månad. Eller längre fram. Jag vill delta i er vardag. Det är för er vardag vi på kansliet och jag själv finns till.

Kullen
Tel:08-442 78 41