MENY
Om att anpassa sig
Dekormåleri - ett av hantverksyrkena som finns representerade på Hantverksakademins examensutställning.

Om att anpassa sig

18.06.2020
NICOLES BLOGG | Hantverkarnas VD Nicole Pluntke spanar denna gång på anpassningar, stora och små, i sin blogg.

På många håll har livet börjat återgå till det normala. Pandemin och dess effekter har slagit mycket olika mot såväl företag som de som driver företagen eller jobbar i dem. En del av våra medlemmar har mer än någonsin att göra, andra kämpar hårt för sin överlevnad och ytterligare andra har bestämt sig för att kasta in handduken för gott. Klart är att vi alla måste anpassa oss till ”det nya normala”.

Anpassning 1

I normala fall brukar Hantverksakademin, som huserar i Hantverkarnas lokaler, ha examen och utställning i slutet av maj. Efter en vår där lärlingarna har fått ha sina teorilektioner på distans och i en del fall inte kunnat vara på sina lärlingsplatser blev det en annorlunda examen. Vi hyrde en större lokal, där det fanns gott om plats att hålla avstånd och ändå kunna ses och säga hej då.

Och examensutställningen fick skjutas fram till slutet av september. Men i väntan på den vill jag tipsa om Hantverksakademins digitala utställning, där du kan se en rik variation av hantverk: en aftonväska tillverkad i silver, omklädda möbler, handspritbehållare i form av virus, tavelramar och mycket annat.

Besök den digitala utställningen >>


Anpassning 2

Vi håller också på redan nu och planerar för höstens stora gesäll- och mästarbrevsutdelning i Stockholms Stadshus. Utdelningarna är i normala fall logistiska utmaningar som tar mycket tid i anspråk från alla inblandade. I år är utmaningen den största i evenemangets historia, vågar jag påstå. I år arbetar vi med flera olika parallella scenarier, med risken att i ett sent skede få ställa in eller skjuta fram hela evenemanget om man under hösten fortfarande inte kan samla större grupper.


Anpassning 3

Oavsett om du jobbar, hänger på stranden, bor på hotell eller ligger i soffan hemma kan jag rekommendera våra slow crafting-filmer på Hållbarthantverk.se. De kommer att hjälpa dig att anpassa dig till ett lugnare sommartempo. Eller hjälpa dig att ta en välbehövlig paus i sommarstress. Håll utkik! Snart lanseras fler filmer. Krukmakare och bokbindare finns bland yrkena du kommer kunna kika på.

Till Hållbarthantverk.se >>


Anpassning 4

Den här sommaren får många som är vana att semestra utomlands anpassa sig till nya rutiner. Jag gissar att det är många som kommer passa på att ”svemestra” i sommar. Glöm då inte bort att du som är medlem i Hantverkarna har rabatt på Elite Hotels. Och kom ihåg att fortsätta hålla avstånd även under sommar och semester! Du är hantverkare. Du behövs.

Här kan du läsa mer om Elite Hotels och boka >


Ha en riktigt skön sommar!

Bloggen är tillbaka i höst. Kontoret är öppet som vanligt under sommaren. Dock endast öppet för besök vid förbokade tider.

Nicole