MENY
Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation blir en del av Hantverkarnas Riksorganisation

Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation blir en del av Hantverkarnas Riksorganisation

10.01.2020
PRESSMEDDELANDE | Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, SHR, är sedan årsskiftet ny branschorganisation i Hantverkarnas Riksorganisation, Hantverkarna.

SHR har cirka 1 800 medlemmar varav drygt 800 stycken driver egen salong. Medlemmarna är auktoriserade vilket betyder att de uppfyller de krav SHR ställer och besitter hög kompetens och kvalitet i sitt arbete. SHR:s medlemmar har en garanterat gedigen utbildning och utför professionella behandlingar. De arbetar efter organisationens etiska regler och innehar behandlingsskadeförsäkring. Många har fortbildning i SHR:s regi i t.ex. epilering eller IPL.


Hantverkarna är en partipolitisk obunden organisation som värnar hantverket och hantverkarna i hela landet. Organisationen arbetar för att statusen och villkoren för hantverket och hantverkarna ska förbättras på alla områden. Arbetet är branschöverskridande mellan de olika medlemsgrupperna. Det här är frågor som är viktiga även för Sveriges seriösa hudterapeutföretagare och därför faller sig ett medlemskap i Hantverkarna naturligt.


- Genom att ansluta oss till organisationen stärker vi hudterapeutyrkets position och status som hantverksyrke. Det känns därför helt självklart att vi som tillhör hantverksyrkena med Gesäll- och Mästarbrev också ska till höra detta starka nätverk, säger Annica Joensuu, ordförande för SHR.


- Jag är stolt och glad över att SHR har valt att gå med i Hantverkarna och hälsar dem varmt välkomna till vår gemenskap av riktiga hantverkare. Tillsammans med de övriga medlemsorganisationerna kan vi intensifiera vårt arbete med att göra det lättare, roligare och mer givande att vara hantverksföretagare, kommenterar Nicole Pluntke, VD för Hantverkarna.


Det blir de av SHR:s medlemmar som driver egen salong som kommer att kunna ta del av Hantverkarnas medlemsförmåner etc.
 

 

Om Hantverkarnas Riksorganisation

Hantverkarna är Sveriges näringslivsorganisation för hantverksföretag och hantverksföreningar. Hantverkarna samlar drygt 20 medlemsföreningar. Tillsammans representerar vi närmare 5 000 hantverksföretagare i hela Sverige.
 

 

Om Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation

Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, som bildades 1955, är en sammanslutning av auktoriserade hudterapeuter i Sverige. Vi är en rikstäckande ideell förening utan facklig religiös eller politisk tillhörighet, som arbetar för att höja och vidmakthålla kompetensen och kvalitetsnivån inom hudvårdsyrket. SHR är anslutet till den internationella branschorganisationen CIDESCO, med säte i Schweiz.
 

Läs mer om Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation >> 


De här branschorganisationerna ingår i Hantverkarnas Riksorganisation >

De här lokala hantverksföreningarna ingår i Hantverkarnas Riksorganisation >