MENY
Tillsammans i samarbete blir vi starkare
Mattias Andersson, Småföretagarna, och Nicole Pluntke, Hantverkarna.

Tillsammans i samarbete blir vi starkare

15.10.2020
PRESSMEDDELANDE | Småföretagarnas Riksförbund och Hantverkarnas Riksorganisation har sedan i våras inlett ett samarbete för att med gemensamma krafter bidra till att landets småföretagande hantverkare ska få bättre förutsättningar att ta sig starkare ur den kris som råder.

Respektive förbund har olika kompetenser och kunskap, men en viktig gemensam insikt: utan småföretagen stagnerar Sveriges konkurrenskraft. Nu kommer de båda organisationerna att samproducera ett webbinarium på temat ”De orättvisa företagsformerna”.

Många hantverkande företagare identifierar sig främst kring sitt yrke och sitt unika hantverkskunnande, men det innebär även en utmaning att förutom att utveckla sin yrkesskicklighet hantera både företagsekonomi och administration samt skapa goda och lönsamma relationer till kunder, leverantörer och anställda. Det är inom dessa områden som båda förbunden kan bidra till rätt stöd.

   - Vi blir starkare tillsammans och genom vår dialog under året har vi sett att vi har en gemensam målbild att hjälpa småföretagande medlemmar att lyckas bättre med sitt företagande, säger Nicole Pluntke, VD för Hantverkarnas Riksorganisation.

Genom ett samproducerat webbinarium den 19 oktober lever förbunden upp till devisen att ensam inte är stark, vilket också är en anledning till att så många småföretagare väljer att bli medlemmar i dessa organisationer.

På webbinariet ”De orättvisa företagsformerna” kommer Småföretagarnas Riksförbund och Hantverkarnas Riksorganisation kostnadsfritt bjuda på kunskap kring företagsformers olika villkor. Något som blivit högaktuellt när det visat sig att regeringens olika stödpaket skapat orättvisa villkor mellan olika företagsformer.

Därför kommer inbjudna experter försöka reda ut ett de frågor som många småföretagare ställer sig just nu. Går det att säga att en företagsform är bättre än någon annan? Vilken företagsform är bäst för mig som startar bolag? Ska jag verkligen vara kvar i den företagsform som jag valde när jag startade mitt företag för 25 år sedan? Är det någon företagsform som är särskilt missgynnad och som ska undvikas?

- Det är kul att kunna jobba tillsammans kring dessa viktiga frågor och fantastiskt spännande att vi med gemensamma krafter kan bidra med kunskapshöjande insatser kring företagande och därmed även skapa bättre villkor för landets hårdast arbetande grupp – Småföretagarna, säger Mattias Andersson, styrelseledamot och näringspolitisk samordnare för Småföretagarnas Riksförbund.

Fakta om webbinariet

Webbinariet sänds via länk måndag 19 oktober kl. 15-16. Medverkar gör Mona Uppsten, auktoriserad redovisningskonsult och Magnus Eriksson, auktoriserad redovisningskonsult med betoning på skattefrågor. Webbinariet leds av Ingrid Ohlsson, styrelseledamot i Småföretagarna och Caroline Eriksson, kommunikationschef på Hantverkarna.

Anmäl dig senast fredag 16 oktober. Webbinariet är gratis och öppet för alla som är intresserade.

Anmäl dig här -->