MENY
Tre snabba med Anders

Tre snabba med Anders "Kullen" Havdelin, nytillträdd vd på Hantverkarna

05.02.2021
MEDLEM | Hantverkarnas Riksorganisation välkomnar sin nya VD, Anders "Kullen" Havdelin, en inbiten föreningsmänniska som "äntligen hittat hem".

Vem är Anders Kullen Havdelin?

Jag är en föreningsmänniska som äntligen ”hittat hem” efter ett yrkesliv i mestadels bank- och försäkringsbranschen. Född på södra Gotland, på en bondgård. 57 år gammal.

Mitt första medlemskap i förening fick jag när jag var 10 år. Min lokala idrottsförening på södra Gotland. Där är jag fortfarande medlem.

Med åren har mitt engagemang i föreningar lett till uppdrag på distrikts- och riksnivå. Delvis också internationella uppdrag. Mycket idrott, men också andra intresseorganisationer. Jag har en bakgrund som verksam i både stora och små företag.


Hur ser du på att vara ledare?

Som ledare på Hantverkarna ser jag min roll framförallt i att leda organisationen i den riktning av förnyelse som medlemmarna och styrelsen pekar ut. Vi är en anrik organisation med stort förtroende. Vi ska använda vår historia för att skapa bra förutsättningar för framtidens hantverkare. Nya yrken tillkommer, gamla förändras. Vi vet att framtiden är annorlunda. Men vi vet inte hur…

Medlemmarna är min yttersta uppdragsgivare. Medlemmarnas intressen och bästa är det jag ska leda mot. Som den föreningsmänniska jag är har jag största förtroendet att vi ska lyckas tillsammans.

I vardagen är jag en ledare som leder mot mål, med engagemang och förtroende för min omgivning.


Vad brinner du för?

Lite samma svar som ovan. Men mera detaljerat, att stödja våra hantverkare i sin yrkesskicklighet och att utveckla er till företagare. Var och en efter sin egen vilja. Jag brinner också för människor som är unika, står för något gediget och gärna lite udda. Udda i personlighet och i prestation.