MENY
Välkommen till nya Hantverkarna.se!

Välkommen till nya Hantverkarna.se!

29.03.2019
MEDLEM | Idag är det premiär för Hantverkarnas nya hemsida med ny design och ny funktionalitet. Ett nytt skyltfönster för hantverket i Sverige.

Arbetet med den nya hemsidan har pågått sedan i höstas, då en förstudie gjordes för att utreda såväl organisationens som användarnas behov.

- Vi har pratat både med medlemmar och med hantverkare som ännu inte är medlemmar. Vi har också gått igenom statistiken noggrant och för att se vad besökarna vill veta och göra när de är inne på vår sida och anpassat utseende och funktioner därefter, säger kommunikationschef Caroline Eriksson.

Nu är sidan klar för inflyttning, och som hantverkare vet, betyder inflyttningsklar att det går att bo där, men det kan vara detaljer kvar att fila på. Och precis som när man flyttar in i ett nytt hus kan det vara saker som vi vill ändra på efter inflytt om vi märker att något skulle funka bättre på en annan plats än där vi placerade den först. Vi kommer också att bygga ut vissa delar efter hand, för att sidan hela tiden ska vara relevant för medlemmar och andra besökare.

Den stora skillnaden för besökarna, förutom layouten, är att sidan är responsiv, alltså att den kan ses ordentligt i mobilen. Ett tips är att se över dina bokmärken i webbläsaren, då sidan nu har adress https://www.hantverkarna.se. Den tidigare adressen började med http://www... .

- Hantverk är navet i hela samhället. Därför är det viktigt att organisationen som är navet i Hantverkssverige har ett inbjudande skyltfönster som bjuder in såväl hantverkare som de som köper deras produkter och tjänster. Jag är mycket glad över att vi nu kan erbjuda en hemsida som är både modern, inbjudande och tillgänglig, säger Nicole Pluntke, vd för Hantverkarnas Riksorganisation.

Funktionen Sökhantverkare.se har nu stängt för ombyggnad. Den öppnar åter under vecka 23, då med ny design och nya funktioner som gör det lätt att hitta en #riktighantverkare.