MENY
Vem vill ha corona hair cut resten av livet?
På armlängds avstånd. Nicole intervjuas av reportern Sara från P4 Radio Stockholm.

Vem vill ha corona hair cut resten av livet?

30.04.2020
NICOLES BLOGG | Nicole har pratat hållbart hantverk i radio och Hantverkarna har haft sitt allra första digitala årsmöte.

Det har kommit ett nytt uttryck de senaste veckorna: ”corona hair cut” som syftar på de frisyrer folk har nu när de istället för att gå till frisören har klippt sig själva eller blivit klippta av en familjemedlem eller inte klippt sig alls. Troligtvis vill ingen inte fortsätta på det spåret när karantänlivet är över.

I går morse intervjuades jag av P4 Radio Stockholm. De hade fångat upp Stockholms Hantverksförenings initiativ Hållbart Hantverk och ville veta mer. Coronapandemin har ställt till det rejält för Sveriges hantverksföretag, inte bara frisörer. Budskapet till lyssnarna var klart: stötta din lokala hantverkare nu. Risken är annars att de inte finns kvar när du behöver dem när vi kan börja återgå till ett mer normalt liv. Då blir det inte bara coronafrisyr utan även coronaskor, coronatapeter och coronahus en lång tid framöver. Listan är nästan lika lång som listan över hantverksyrken.

Lyssna på inslaget här >>

Till syvende och sist handlar det nu som tidigare om att konsumenterna måste välja att köpa av sina lokala hantverkare. Det är ett av de mest hållbara val de kan göra. Och det handlar så klart inte om att bara konsumera nytt. Det handlar om att lappa och laga, renovera och underhålla det man har. Att köpa så bra kvalitet ens egna ekonomi tillåter och sedan vårda det med hjälp av hantverkare. Det är hållbarhet på riktigt.

Avslutningsvis vill jag berätta om årsmötet som vi höll digitalt i lördags. Det var första gången i föreningens historia som det hände. Som väntat var det något färre deltagare än vid våra vanliga årsmöten, men oavsett kunde vi genomföra mötet som planerat. Tyvärr utan alla trevliga aktiviteter som hade planerats till riksmötet. Jag pratade till exempel med en medlem som skulle ha kommit till riksmötet och som hade sett fram emot lördagens galamiddag på Nalen. Han och hans fru hade suttit på balkongen och ätit lax istället. Ja, vad är väl en bal på slottet?

Jag hoppas att få träffa alla er som hade planerat att åka till Stockholm för att vara med på riksmötet snart. Och alla andra också, så klart! För det är bland det roligaste som finns, att träffa andra hantverkare och prata om hantverk.

Vi hörs!

Nicole